Si për të trajtuar vulvitis në vajzat

Vulvitis është një inflamacion i mukozën e organe gjenitale të jashtme të grave - serbia jashtëm dhe klitoris. Por jo vetëm të rriturit mund të kenë sëmundje të tilla, ky fenomen ndodh në foshnjat. Vulvitis mund të duket si rezultat i faktorëve të mëposhtëm:


 • pezmatim i lëkurës pëlhurë me lajle në foshnjat që mund të jenë në një përplasje me një lëkurë pelenë lagësht delikate;

 • duke marrë infeksione në organet gjenitale;

 • Dështimi gjenitale higjienës (në vajzat më të vjetër);

 • bie kimikatet shtëpiake në membranat e mukozës gjenitale;

 • Shkeljet kronike në sistemin endokrin. • Si fëmijët trajtim vulvita?  Trajtimi vajzat vulvita fillon, para së gjithash, nga fëmijët për të vizituar një gjinekolog. Mjeku shqyrton labia, zbulon prania ose mungesa e një organi të huaj në organe gjenitale të fëmijës, merr një shtupë, mori mbi florën patogjene dhe emëron testuar për infeksion latent.

  Nëse pas shqyrtimit dhe rezultatet e testeve të nevojshme konfirmuar diagnozën e vajzave akute vulvita, trajtimi kryhet nga metodat e mëposhtme:


 • dush hip dhe pluhur;

 • antibiotikët, qirinj, shkopinj vaginale (patogjen nëse zbulohet);

 • trajtimi i njëkohshëm vatra e infeksionit;

 • multivitamina dhe immunomodulators Qëllimi i terapisë. • Trajtimi i vonuar i fëmijëve vulvita formë akute mund të çojë në faktin se sëmundja bëhet kronike dhe pastaj trajtimi bëhet më e vështirë dhe të gjatë. Vulvitis gjatë një fëmijë mund të çojë në shkrirje të labia jashtme, formimin e polyps dhe lythat, pamja vaginale dhëmbëza.


  Maze - trajtimin më të mirë për vajzat e vulvës  Kur Vulvë tek vajzat po trajtohet me melhem, i cili është aplikuar në larë me kujdes dhe tharë gjenitale. Sot ka shumë droga të tilla, por fëmijët kanë nevojë për të blerë një të veçantë vulvita fëmijëve vaj e cila nuk është e dëmshme për fëmijët. Megjithatë, përdorimi i zgjatur i vaj nuk është i rekomanduar dhe në qoftë se brenda një muaji sëmundja vazhdon, atëherë ju duhet të konsultoheni me një mjek për ekzaminim, në të cilën specialist do të përshkruajnë një tjetër trajtim.


  Por është e rëndësishme që të mbani mend para se të përdorni ndonjë ilaç për të treguar një mjek për fëmijë, si vetë mund të jetë i mbushur me pasoja të rënda.