Vulvitis në vajzat - Shkaqet

Vulvitis në vajzave është një inflamacion i vulvë, e cila ka një bazë infektive dhe është mjaft e zakonshme. Në rastin e kësaj sëmundjeje prindërit duhet menjëherë të konsultoheni me pediatrin qarkut apo gjinekologun, sepse vonesa mund të çojë në pasoja serioze. Por shpesh shenjat e injorancës vajzave vulvita pengon diagnostikimin në kohë dhe trajtimin e sëmundjes.

Arsyet vajzat vulvitaArsyeja kryesore është e ngjashme në natyrë me atë që shkakton vulvitis rritur - domethënë, procesi inflamator ose infektive. Megjithatë, forma më e mitur e sëmundjes nuk është shkaktuar nga patogjene dhe atyre që tradicionalisht banojnë microflora vaginale, Escherichia coli, maja ose Stafilokoket. Por në mënyrë që të pranohet veprimtari anormale në natyrë, kërkon praninë e faktorëve të caktuar indirekte të tilla si: • vulvitis kryesor në vajzat 3 vjet ose në çdo moshë tjetër, ju mund të jetë për shkak të infektimit nga jashtë. Kjo është për shkak të paqëndrueshmërisë dhe papjekurisë së microflora vaginale, duke respektuar rregullat e higjienës apo praninë e pinworms që bartin infeksionin nga rektum;

 • vulvitis mesëm zhvillon kundër një infeksion ekzistues. • Rrallë fëmijët mund të hasin në një formë alergjik të sëmundjes që shfaqet nga të hahet ushqime të panjohura.

  Simptomat vajzat vulvita  Simptomat e kësaj sëmundjeje është mjaft karakteristike që thjeshton procesin e vetë-diagnozën:


 • ënjtje dhe skuqje e serbia që shtrihet në ijë, pubis, brenda kofshët dhe klitoris;

 • kruajtje, dhimbje, djegie, të rënduara në një lëvizje të vështirë, urinimit apo kontakt;

 • shpesh duket Ulçera dhe erozionin;

 • Alokimi që mund të kenë ngjyra më të ndryshme dhe erë, në varësi të agjentit dëshirore;

 • gunga mundshme ose ethe;

 • gjumë të dobët, nervozizmi dhe fëmija perezbudzhenist.


 • Trajtimi i fëmijëve vulvita  Fëmija thjesht duhet të kalojnë hulumtim gjithëpërfshirës nga shkaku i kësaj gjendje shëndetësore. Pastaj mjeku zhvillon një strategji individuale të trajtimit, i cili përfshin luftimin inflamacion dhe sëmundje në vetvete.

  Vulvitis akute ofron pushim të plotë shtrat dhe për të marrë antibiotikë. Kjo e fundit mund të përfaqësohet në formën e pilula antibiotik apo injeksione. Nëse ju duhet të kërpudhore natyrën vulvitis, ka nevojë për ointments dhe krem.


  Vajzat janë caktuar një higjienë të plotë gjenitale, e cila kërkon përdorimin e kremra, banjot dhe infusions e bimëve dhe përgatitjeve antiseptik. Efektet anësore të sëmundjes kërkojnë aplikimin e ointments dhe suppositories që kanë rezultat kunder kruarjeve. Gjithashtu, asnjë të keqe do të jetë duke marrë sedativë dhe fjetur medikamente.

  Vulvë alergjik në të vajzave, e cila është themeluar nga gjetja alergjen dikton përjashtimin plotë nga produkti dietë dhe përdorimin provokuese e fondeve usmyryayuschyh simptomave shoqëruese.


  Komplikime të mundshme vulvita në moshë të re:

 • ngjitje e minora Labia;

 • ose bashkim lidhjes e vaginës;

 • pas dhëmbëza ulcerat, të cilat më vonë mund të pengojnë kontakt seksual me burrin e saj;

 • cystitis, e cila është rezultat i lëvizjes së infeksioneve të traktit urinar;

 • vulvitis kronike shkakton cianozë organe gjenitale të jashtme në një vajzë të vogël.