Vulvitis - Simptomat

Problemet gjinekologjike sot janë ndër sëmundjet më të zakonshme në gratë, disa prej tyre running formularin çuar në pasoja tragjike. Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme që të njohin sëmundjen e hershme dhe trajtojnë atë. Për fat të keq, shumë nga seksi i bukur nuk kanë një praktikë për të vizituar gjinekologun të paktën çdo vit. Ata shkojnë në spital kur simptomat janë mjaft të qartë manifestohen dhe të japë siklet. Ndër proceset gjinekologjike patologjike janë të shpërndara gjerësisht vulvitis, që është inflamacion i vulvë ose mukoze organe gjenitale të jashtme. Këto përfshijnë labia të mëdha dhe të vogla, pubis, klitoris dhe vaginë.

Shkaqet e vulvita


Në përgjithësi, të mëdha në arsye vulvita janë:

 • viruset, kërpudhat, bakteret (streptokoket, staphylococci, Trichomoniasis, Klamidia, E. coli, etj);

 • veshje e ngushtë;

 • Sëmundjet e zakonshme (diabeti mellitus, mangësi vitamina, alergji);

 • Dështimi në përputhje me rregullat e higjienës personale;

 • Lëndimet në organe gjenitale të jashtme (scratches, plasaritje, gërvishtje).


 • Inflamacion i vulvë është më e zakonshme në vajzave 10-12 vjet, për shkak të veçantive të fiziologjisë së tyre. Për shkak të pastrues agresive, të brendshme të ngushtë, trashje në fëmijët e organeve gjenitale të jashtme në zhvillim atopic vulvitis. Kjo është shkak i shpeshtë i SARS-it për shkak të reduktuar mbrojtjet vajzë. Sëmundja gjithashtu e zakonshme në gratë pas 50 vjetësh. Një i hedh lëng i mukozës, ambient alkaline vaginale ndikon ashtuquajturin vulvitis tyre atrophic. Shpesh gratë vuajnë nga kjo vulvita gjatë shtatzënisë. Kjo është për shkak se trupi i nënës në të ardhmen përmes rregullimit hormonal dhe fiziologjike dobësuar, duke çuar në ringjalljen e kërpudhave dhe baktereve.

  Simptomat vulvita


  Vulvitis në gratë ndahen në dy forma kryesore - akute dhe kronike. Në grua akut vulvë vërejtur menjëherë me kruarje të rënda dhe ndjesi djegie në perineum, që u jep atyre një siklet të fortë. Përveç kësaj, gjatë urinimit apo një dhimbje dush të jetë e mundur në vulvë. Ata u intensifikua kur të ecin nëpër fërkimit.
  Gjithashtu vuri në dukje skuqje, ënjtje dhe skuqje se Mukoza e vulvë. Në madhësi dhe klitoris zgjeruar dhe sipërfaqe Labia minora ka një pamje kokrra. Këtu dhe atje në perineum mund të jetë edhe plagë të vogla që rrjedhin nga kruarje kruarje të fortë. Në raste të rënda, pezmatimi i vulvitis duket braktisur gjendja e keqe e përgjithshme dhe dobësi. Përveç kësaj, sëmundja është e shoqëruar nga një rritje axillary nyjet limfatike dhe ethe për 37-375 ° C.

  Përveç kësaj, sëmundja mund të shkaktojë lengjet vaginale dhe sulmet seksuale mbi buzët e tij. Kështu, për shembull, candidiasis femër gjenital janë qumështi i bardhë shkarkimit të bollshme curdled nga erë kosi që me forcë të irritojë slyzytuyu. Karakteristikat e saj përfshijnë pamjen e shirit të bardhë në mes labia të vogël. Në vulvë bakteriale të shkaktuara nga serbia mikroorganizmave patogjene janë të mbuluara me gri-purulent ose shkarkimit të verdhë-gjelbër me një erë të pakëndshme. Lidhur vulvita alergjik që rezulton nga të papërshtatshme ose sapun pluhur, pëlhura sintetike të brendshme, shkarkimi pazakontë nuk është vërejtur.

  Nëse pezmatimi i vulvë nuk është trajtuar siç duhet, sëmundja zakonisht bëhet kronike. Në vulvë kronike në gratë kruarje të rastit dhe djegien, sidomos gjatë raportit seksual.
  Në paraqitjen e vogël e simptomave të dyshimta gratë duhet të konsultoheni me një gjinekolog. Bazuar në shqyrtimin dhe Smears për analiza bakteriologjike dhe Bacterioscopic të përshkruara trajtim.