Bacteriosis vaginale

Brenda pak ditësh vajza e vjetër vagina është e populluar nga bakteret e ndryshme - staphylococci, anaerobe, streptokokeve. Gjatë pubertetit si ndodhin ndryshimet në florën e organeve gjenitale të vajzave.

Në vaginë e grave të shëndetshme mund të jetë më shumë se 40 bakteret e ndryshme. Ata janë në ekuilibër, duke mos lejuar më shumë se një specie të tjera. Kur mikroorganizmave vaginale janë në gjendje të mirë, ato ofrojnë mbrojtjen e sistemit riprodhues të grave.

Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm microflora vaginale fillon të jetë i prishur, duke çuar në dysbiosis vaginale. Ndryshimet në microflora vaginale ndodh papritur. Përkundrazi, ata janë jo thjesht me kusht gruan përmendur përsëritur ndryshime. Nëse dysbiosis vagina nuk trajtohet në kohë, ajo shkakton vaginitis, vaginitis, uretritin cystitis, tservytsytu. Dhe kjo është një sëmundje e rëndë e aparatit gjenital femëror.


Diagnoza e bacteriosis vaginaleShkaqet e bacteriosis vaginale mund të dridhura, stresi, çrregullime të caktuara të hormoneve, kontraceptivëve anulim, një partner të ri seksual, pirja e duhanit, shtatzënisë. Shoqëruar shpesh nga vaginale dysbiosis bacteriosis zorrëve.

Diagnoza bacteriosis mund të vënë një mjek. Gjinekolog merr një shtupë nga mbjellëse bakteriologjike vaginë dhe duke përdorur të përcaktojë përbërjen e microflora. Analiza e diagnozat e mjekut dhe të përshkruajnë trajtim.


Simptomat klasike të bacteriosis vaginale:


 • kruajtje, djegie ndjesi në vaginë të femrave;

 • parehati gjatë raportit seksual;

 • lengjet vaginale, ndonjëherë me erë të pazakonta. • Këto simptoma janë nganjëherë më pak të theksuara dhe anasjelltas. Rritje e jashtëzakonshme vaginal ndodh shpesh befas - pacienti mund të vërehet se akute, në faljen.

  Trajtimi i bacteriosis vaginale  Vetëm në bazë të rezultateve të analizave mjeku mund të bëjë një diagnozë të saktë. Trajtimi bacteriosis është për të rivendosur florën vaginale në normale. Shumica e mjekëve përshkruajnë antibiotikët dhe qirinj që konsiderohen tani joefektiv, si përsëritje ndodh në mbi 40% të rasteve.


  Në pyetjen se si për të trajtuar bacteriosis vaginale, mjeku kompetent do të sugjerojë trajtimin menjëherë në dy drejtime. Kjo do të thotë se ne duhet njëkohësisht të nxjerr bakteret tepërta të këqija dhe të çojë në flora normale vaginale. Këtu është e nevojshme për të rritur imunitetin e trupit të femrës.  Droga kryesore për trajtimin e bacteriosis vaginale janë:


 • Metronidazole (Trihopol, Flahil, Metrogyl) ndalon shumimin e mikroorganizmave të dëmshme;

 • Clindamycin - është një antibiotik, ajo pengon rritjen e bakterieve;

 • Metrogyl (xhel) gjithashtu pengon rritjen e baktereve që e përdorin atë në nivel lokal. • Të jetë i sigurt për të rivendosur përgatitjet microflora duhet të pini probiotics, të cilat përmbajnë lactobacilli, bifidobacteria. Për shembull, Linex.

  Si shtëpi për lehtësimin e simptomave ose douching mund të mos administrohet lokalisht tampona ngjyhet në bimëve. Gjithashtu të marrë infusions dhe teas, forcimin e sistemit imunitar. Por në çdo rast nuk duhet të angazhohen në vetë.

  Vaginal bacteriosis shtatzënia kërcënuar abort në faza të ndryshme të shtatzënisë, lindja e një fëmijë të parakohshme, rreziku i infeksioneve dhe infeksionit të mitrës së gruas pas lindjes. Prandaj, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet trajtimit bacteriosis para konceptimit dhe të mos trajtimit të lënë pas dore gjatë shtatzënisë që pasoi.