Venat me variçe e mitrës

Venat me variçe e gjymtyrë të ulët - i njohur për shumë sëmundje të dorës së parë. Me të përballet me një të tretën e grave të moshës riprodhuese, ose gjëra me venat me variçe e mitrës. Diagnostikuar shpesh - venat me variçe shkakton pacientit mitrës në befasi, për shkak të problemit të pasigurisë. Përveç kësaj patologjie sistemit venoz është e vështirë për të përcaktuar, si mund të ndodhë plotësisht asimptomatike.

Venat me variçe e mitrësQë të ketë një pasqyrë të plotë të asaj që venat me variçe mitrës treguar venat me variçe koncept. Pra, variçe - një i hedh lëng i mureve të venave me njësitë e mëvonshme formimit si rezultat i zgjerimit të saj dhe zgjerimin. Dhe, për fat të keq, është një shkelje e zbatueshme jo vetëm për gjymtyrët më të ulët, por edhe të organeve pelvike.

Sipas statistikave, në fazat fillestare të sëmundjes diagnoza e saktë është vetëm një nga dhjetë femra. Shumica e simptomave të mitrës variçe ose mungojnë tërësisht, ose nuk është e ndryshme nga shumë çrregullime të tjera funksionale të organeve gjenitale. Ajo mund të jetë:

 • dhimbje barku që është në rritje pas seksit ose aktivitetit fizik;

 • nganjëherë ka ndjeshmëri të rritur të vaginës;

 • Cikli menstrual shpesh bëhet më shumë dhe përzgjedhja pakët.


 • Venat me variçe e mitrës mund të përcaktohet me metodën Transvaginal Ultrasonografi. Ndonjëherë kur është e nevojshme, radionukleide caktuar dhe metodat e X-ray (duke futur agjentë të gjakut të veçanta të hetuar shpërndarjen e tyre në anije). Ky ekzaminim duhet të kryhet mjekun fleboloh - një specialist në fushën e patologjive deje.

  Venat me variçe intrauterine - shkaqet  Kontribuojnë në shfaqjen e variçe nënës mund të:

 • inflamacion të zgjatur;

 • abortet e shumta;

 • shtatzënisë, fruta veçanërisht i madh i lindjes komplikuar;

 • kontraceptive oral;

 • si varices ndodh në patologji kongjenitale mitrës të valvulave venoz;

 • ngecja e gjakut në ovarian Vjenë. • Variçe mitrës  Shpesh varices kanceri diagnostikohet gjatë shtatzënisë. Gjatë kësaj periudhe të trajtimit nuk është e mundur për shkak të rrezikut të lartë të fëmijës, por ekzistenca e shkeljeve të tilla kërkojnë një pacient shtatzënë për të mbajtur nën kontroll të veçantë. Për shkak të komplikimeve të mundshme gjatë shtatzënisë dhe punës, të tilla si:


 • thrombophlebitis;

 • Trombozë ovarian venë;

 • pamjaftueshmëri placental dhe paaftësia për të mbajnë një fëmijë.


 • Në rastin e sëmundjeve të femrave në pozitë të caktuar për terapi mirëmbajtjes që synon trajtimin e simptomave dhe për të shmangur pasojat.
  Kjo është gjëra shumë më e lehtë jashtë shtatzënisë. Në mënyrë tipike, trajtim konservativ përdorur më parë në ilaçe, kanë prona venotonyzyruyuschymy në lidhje me terapi fizike. Nëse efekti mungon, përdorur për kirurgji. Mjekësia moderne ka shumë mënyra për të eliminuar sëmundjen. Në rastet më kritike operoj venat ovarian dhe mitrës vetë.

  Rëndësishmja, varices kancer ndër sëmundjet që duhet të trajtohen vetëm nën drejtimin e një specialisti me përvojë i cili pas një seri e sondazheve do të zgjidhni opsionin më të përshtatshme të trajtimit. Përndryshe, ju mund të shkaktojë dëme të pariparueshme për shëndetin e tyre.