Venat me variçe legenit - simptomat

Duke folur për variçe venat shpesh do të thotë sëmundje. Por shpesh gratë që u kthye në gjinekologu diagnostikuar formë pak më të ndryshme të sëmundjes.
Venat me variçe e pelvisit - një patologji që është e vështirë për të diagnostikuar. Por njohuria do të zbulojë simptomat e saj karakteristike, le të flasim për to.

Simptomet e venat me variçe e pelvisit


Ankesa kryesore e pacientëve është konstante, ajo shterur dhimbje në bark, e cila e rrit pas ushtrimit dhe ngritje peshe. Përveç kësaj, këto dhimbje bëhet më e fortë dhe më të ndritshme para se të vijnë në muaj, në fund të ciklit.

Ndonjëherë simptomat e dhimbje të plotësuar shkarkimin e bollshme mucous që shkakton gruan për të parë një mjek. Dhe në qoftë se, për proveryvshys gjinekologjike pjesë, pacienti duket i shëndetshëm, ai ua mundëson të saj për të dyshuar simptomat e venat me variçe e legenit, e cila ka një emër të dytë - sindromi kronik legenit dhimbje. Për të konfirmuar ose të hedhur poshtë këtë version dhe vënë diagnozë të saktë për të lejuar shqyrtimin e kirurg vaskular dhe ultratinguj legenit me Doppler. Zgjasë mjaft informative për vlerësimin e rrjedhjes së gjakut lokal.

Varices legenit - Shkaqet


Përçarje e rrjedhës normale të gjakut në zonën e legenit mund të shkaktojë shenjat e mësipërme e venat me variçe. Kjo është lehtësuar nga faktorët e mëposhtëm:

  • shërim dhe mirëmbajtjen e peshës;

  • e shtatzënisë;

  • këmbë zgjatur ose punë ulur;

  • duke përdorur marrëdhënie ndërprerë si metodë kryesore të kontraceptive;

  • predispozicion për variçe trashëguar.


  • "Shpërthyese" Mekanizmi i sëmundjes shpesh janë ndryshimet hormonale që lidhen shpesh me prodhimin rritjen e progesterone.