Heqje e mitrës - Aktivitetet

Pothuajse të gjitha sëmundjet gjinekologjike shërueshme. Në thelb ky trajtim është ilaç, më pak - të efektshme, dhe sëmundjet disa gra të trajtohet me ushtrim të thjeshtë. Artikulli jeni duke e lexuar, ajo do të fokusohet në stërvitjet për trajtimin ptosis e mitrës.

Një grup i ushtrimeve me mosveprim të mitrës


Një lëshim i vogël nga kanceri mund të shërohet plotësisht, duke bërë ushtrime terapeutike. Të mjaftueshme për të sjellë në muskujt e nevojshme ton dhe organet e brendshme vetë kthehej në pozicionin e tij origjinal. Në ushtrimet e mëposhtme janë trajnimi i dobishëm në simulators dhe madje edhe shtangë dore heqjen (shtrirë mbi ijet e saj të ngritura pak). Pas gjimnastikë mos harroni të marrë një dush të ftohtë për efekt të mirë.

Pra, këtu të parë e ushtrimeve :

 • Fillimisht në të katër këmbët të bëjë mahi këmbë deri.

 • Nga një pozicion ulur me duart e tij në përpjekje për të arritur këpucë me majë.

 • Në të njëjtën pozitë, ligët mbrapa në duart e tij, arching shpinën.

 • Shtrirë në shpinë të tij, kthehet këmbët prytyahyvayte prirje në gjunjë në gjoks (duart presion në dysheme).

 • Në pronate alternuar ngre këmbët drejtë aq i lartë sa të jetë e mundur.

 • Duke qenë në një pozicion horizontal, të përpiqet të ulen pa përdorur duart e tyre.

 • A bust kthehet në të djathtë dhe të majtë, ulur në dysheme.

 • Përhapja duart larg, të përpiqet të jetë aq i ulët sa të jetë e mundur që të bëj këmbët (pozicionin e fillimit).

 • Shtrirë në shpinë, duart e tij presion në dysheme, ngre këmbët tuaja drejt 900.

 • Pozicionon hips dhe këmbët, e drejtë - djathtas, majtas - të majtë dhe mbrapa.

 • Shtrirë në shpinë dhe duke mbajtur duart prapa kokës, ngre këmbët 450 dhe t'i hedhin një parti.

 • Alternuar heqë gjunjët këmbët prirje, duke u përpjekur të shtrydh stomakun e tyre. • Por - një grup i dytë i ushtrimit me mosveprim e mitrës (alternative të dyja caktuar për të arritur efektin më të mirë terapeutik).


 • Në pozicionin e fillimit në këmbë në të katër këmbët heqë këmbën e djathtë dhe krahu dhe të mbajë ekuilibrin për 5 sekonda.

 • Shtrirë në shpinë, ngre dy këmbët të përkulura në gjunjë, paralelisht në dysheme. Pastaj shpjegoj këmbët tuaja, heqjen e tyre për të 450 dhe të kthehet në pozicionin e fillimit.

 • Në një pozicion ulur, duart në anët, rrotullohen bust në drejtime të ndryshme.

 • Shkarko ajo gënjyer shtypin, duke ngritur këmbët dhe të ngutshme ato të saj.

 • Nga një pozicion në këmbë, të marrë në të katër këmbët këmbët prirje, përkulur dhe shpjegoj bust tuaj.

 • Në të njëjtën pozitë e fillimit të bëjë një legen rrethore lëvizje.

 • Ulur në këmbët e përkulura, tërheq duart përpara, lakimi vetëm bust e sipërme.

 • Ulur në dysheme, ligët mbrapa sa më shumë të jetë e mundur, sagging mbrapa.

 • Shtrirë në shpinë të tij, të ligët mbi bërryla tuaj dhe të heqë legen.

 • Bëni këtë ushtrim të njëjtë me pozicionin e fillimit, ndërsa ulur, duke e bërë theksin në duart nga prapa.

 • Duke qëndruar në të katër këmbët, të heqë legen tuaja deri, ngre këmbët tuaja.

 • Kaluar kohë Për të shkarkuar shtyp e ulët shtrirë në një stol dhe fiksimin këmbët. • Kegel Realizimi me mosveprim të mitrës


  Një nga më të popullarizuara në mesin e grave të mënyrave për të forcuar muskujt e vaginës - ushtrime Kegel. Ata janë përdorur gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes për të trajtuar sëmundjet e grave dhe parandalimin e tyre. Ushtrime të tilla të dobishme dhe mosveprim në mitër dhe organeve të tjera të brendshme. Ajo nuk ka të bëjë shumë tendosje fizike dhe është si më poshtë. Gruaja alternuar bezdisshëm, ajo relakson muskujt intime. Ndërsa kjo duket të jetë tensioni tërheq ata për veten e tij dhe e mban tensionin me kalimin e kohës (10-30 sekonda), dhe pastaj ngadalë të relaksuar. Alternuara këto ushtrime të thjeshta të ndikojë pozitivisht tonin intime e muskujt dhe ligaments që mbështesin organet e brendshme dhe urinar shëndetin e sistemit në përgjithësi përmirëson qarkullimin e gjakut në organet pelvike. Gjithashtu, ushtrimet Kegel është e mirë që ju mund të bëni në çdo kohë, kudo, sepse tendosje dhe dobësojnë muskujt mund heshtje për të tjerët.