Kegel ushtron kur mosmbajtjeje

Qëllimi kryesor i ushtrimeve Kegel, të cilat janë të përshkruara shpesh me mosmbajtjeje, përmirësimin e tonin e muskujve është e vendosur në legen. Ky kompleks është projektuar nga një obstetër Kegel amerikan, emri i të cilit u quajt. Ajo është zhvilluar një kohë të gjatë, dhe për disa dekada ka provuar të jetë shumë efektive, sidomos në punë pikërisht kur muskujt janë të vendosura në perineum, janë të ekspozuar ndaj stresit të madh dhe të ndjehen një presion të madh.

Kur caktoi?
Dobësimi i muskujve të vendosura direkt në fund të legenit, ka një numër arsyesh. Më të zakonshme janë:


 • lindjes;

 • shtatzënisë;

 • të shpejtë të fituar peshë dhe kështu me radhë. d.


 • Për të kuptuar se cilat muskujt duhet të angazhohen me ushtrime Kegel, të kryera në mosmbajtjeje, përdorni në vijim: ulur në tualet gjatë urinimit, të përpiqen për të vonuar lumë, pa ndryshuar këmbët. Muskujt që janë duke pakësuar - kjo është muskujt perineal. Ata kanë nevojë për ushtrime të rregullta me mosmbajtjeje.

  Cilat ushtrime dhe si të bëni?
  Më të mirë të të gjitha, ushtrimet janë pjesë e gjimnastikës në master mosmbajtjeje fillim shtrirë në shpinë të tij, si mjet i fundit - në anën. Se si tonin e muskujve legenit kat do të rritet, ju duhet të shkoni për të kryer të njëjtin ushtrim, vetëm këtë herë në këmbë ose ulur. Vënë re se efekti më i mirë është dhënë ushtrime të kryera në një pozicion ku këmbët divorcuar.

  Çdo herë para se të caktuar të ushtrimeve të mbajtura në mosmbajtjeje në gratë, të jetë i sigurt për të zbrazët fshikëz. Pastaj shtrihen mbi kurrizin tuaj dhe do të forcojë muskujt e legenit tuaj sikur u përpjekur të shtyjë aktin e urinimit. Për ta bërë këtë, të përqëndrohet në atë grup të muskujve përreth uretrës. Është e nevojshme për të mbajtur tensionin në muskuj jo më pak se 5 sekonda. Përsëriteni nevojë 10 herë. Në kryerjen e sigurt se frymëmarrja ishte edhe, dhe nuk do ta mbajë atë.
  Për shkak të faktit se muskujt gjatë ushtrimeve të mosmbajtjeje shpejt lodhur, dhe njeriu padashur fillon të lidhë gluteal dhe muskujt e barkut, ju nuk mund të shpejt të rritur numrin e ushtrimeve.


  Një nga ushtrimet që janë pjesë e Ushtrimet Kegel kryhen në mosmbajtjeje në gratë është ushtrim "në ashensor." Për këtë grua duhet të shohim se si shkon në ashensor. Kështu me çdo kat të njëpasnjëshme, është e nevojshme për të rritur tensionin e muskujve deri sa të arrijë në "katin e lartë". Pastaj ngadalë relaksoheni muskujt, duke imagjinuar se ju shkoni poshtë me ashensor poshtë. Ky ushtrim do të mësojmë një grua për të kontrolluar muskujt.
  Barrë
  Ushtrimi që synon luftimin e mosmbajtjeje urinar mund të bëhet gjatë shtatzënisë. Është e nevojshme të marrin në konsideratë disa karakteristika. Kështu, numri i këtij lloj ushtrimi nuk duhet të kalojë 30 herë në ditë, dhe në 16-18 javë ata duhet të mbajnë asnjë gënjyer dhe ulur ose në këmbë. Kjo është për shkak se qendrimi në pozicionin e shtrirë në shpinë, nuk është ngjeshja e Cava inferior vena, e cila shtyn mitrës shtatzënë.

  Me zhvillimin e llojeve të ndryshme të ushtrimeve komplikimet që synojnë eliminimin e mosmbajtjeje urinar në gratë, kërkojnë një korrigjim. Prandaj, gruaja duhet të konsultoheni me mjekun e tyre qarkut, për të shmangur zhvillimin e komplikimeve.
  Contraindication
  Kur shprehur nyje hemmoroidalnyh, të kryejë ushtrime Kegel nuk janë të rekomanduara. Kjo vetëm mund të përkeqësojnë situatën dhe të japë rezultatet e duhura.