Ushtrimet Kegel për gratë

Sa shpesh gratë vizitoni klube shëndetësore ose i kushtoj vëmendje për muskujt e tyre e trupit në shtëpi? Shumica prej nesh në mënyrë që të ruajë formën e saj në formën e dy ose tre herë në javë, të kalojnë një orë trajnim pak. Por, sa gra e dimë se ushtrimi duhet jo vetëm të armëve apo këmbët, por muskujt intime? Për fat të keq, jo shumë.
Ushtrimet Kegel
Një nga gjinekologët mesi i shekullit XX Arnold Kegel zhvilluar një sërë ushtrimesh për dysheme legenit. Ushtrimet Kegel për gratë të rritur tonin e muskujve, e cila në jetën e përditshme është praktikisht jo të përfshira, duke çuar në humbjen e elasticitetit dhe forcën. Pasojat e tilla mund të provokojë që ata të përballen më me detyrën kryesore - mbështetur organet e legenit, e cila nga ana çon në sëmundje të ndryshme dhe përkeqësimin e jetës seksuale.

Gjimnastikës Kegel për gratë duhet patjetër të kryhet në qoftë se ju dëshironi:

 • përgatiten për një shtatzëni të ardhmen;

 • mësoni të relaksoheni plotësisht muskujt për lindjen e fëmijës pa dhimbje dhe të suksesshëm;

 • kryer parandalimin ose trajtimin e mosmbajtjeje fekale ose urinës;

 • Postpartum rivendosur indet që ishin subjekt i tensionit të fortë;

 • kryejë parandalimin ose trajtimin e lëshimi të organeve pelvike;

 • të ruajtur shëndetin e tyre seksual. • Muskujt
  Për kompleks ishte me të vërtetë efektiv, në vend që të bëjnë ushtrime Kegel, të gjitha gratë kanë nevojë për të përcaktuar se ku është e vendosur muskujt e legenit kat. Së pari, kur ju shkoni në banjë "të vogla", pa lëvizur këmbët e tij, në përpjekje për të ndaluar rrjedhën e urinës. Është ato muskujt që ju do të jetë i përfshirë, dhe nuk ka ditë e legenit.

  Kjo ndodh se kjo metodë nuk ka ndihmuar në identifikimin më të muskujve dhe ende ajo nuk e ka kuptuar se si për të bërë ushtrime Kegel. Në këtë rast ju duhet të vënë gishtin në hapjen vaginale dhe shtrydh atë. Këto muskujt që ne kemi nevojë për ushtrime Kegel për vaginë duhet të tkurret rreth gishtit tuaj, dhe vini re se as muskujt e barkut, prapa ose mollaqe nuk duhet të përdoren.
  A ushtrime Kegel për të forcuar muskujt duhet të fillojnë me dhjetë kontraktimet ngadaltë, dhjetë dhe dhjetë shkurtimet vyshtovhuvan dhe jo më pak se pesë herë në ditë. Brenda një jave, të jetë i sigurt për të shtuar 5 për secilin ushtrim dhe të vazhdojë të bëjë atyre pesë herë në ditë. Po Kegel ushtrime për muskujt vaginale duhet të arrijnë 30. Për të rritur efektin e arritur në të ardhmen mund të jetë ekzekutimi në kohë i kompleksit në vaginë për të mbajtur topa të veçanta. Për të kuptuar nëse Kegel ushtron ndihmë pas një, ndërsa ju mund të kontrolloni të rritur muskujt perineal në vaginë duke futur një ose dy gishta.

  Kegel Kompleksi shtatzëna


  Shtatzënë Kegel ushtrime për muskujt vaginale duhet të fillojë për të bërë veten në fillim, duke e bërë çdo 20-30 herë në ditë. Nëna e ardhshme duhet të mbani mend se qëllimi i tyre nuk është për të krijuar forca më e tensionit, ata vetëm duhet të mësojnë të ndjehen dhe të kontrollojë punën e muskujt e legenit.
  Kur shtatzënia metodë Kegel ju lejon të:

 • përdorimin efikas të muskujve gjatë lindjes;

 • shmangur mungesën pëlhura;

 • shërohen më shpejt në periudhën pas lindjes.


 • Përfitimi më i madh i ushtrimeve të tilla është disponueshmëria e tyre, por, për fat të keq, jo çdo grua shtatzënë duke treguar trajnim të tillë. Para se të filloni për të kryer ushtrime Kegel, të bisedoni me gjinekologun tuaj, jo nëse ju keni contraindications, të tilla si kërcënimin e abort.
  Kompleksi Kegel përbëhet nga tre ushtrimet:

 • compression ngadaltë - për zbatimin e tyre duhet të tendosje muskujt, ngadalë numëroni deri në 3 dhe relaksohuni.

 • reduktim - Nevoja për të shtrihet dhe të relaksoheni muskujt intime me një ritëm të shpejtë.

 • shtyrë - për të bërë këtë ushtrim potuzhtes pak më poshtë, si në një karrige.