Sa është ureaplasmosis

Ureaplasma bakter është vendas në trupin e njeriut. Sëmundje Ureaplasmosis është diagnostikuar kur pragu është tejkaluar përqendrimet e baktereve që konsiderohet normale për një person të shëndetshëm. Kur e konsideruar si ureaplasmosis kaluar, mjekët janë dy mënyra:

 • ureaplasmosis transmetimit seksual;

 • transmetimit unsexual.


 • Llojet e transmetimit seksual të sëmundjes
  Thirrja ureaplasma transmetimit mjekët kryesore besojnë marrëdhënie normale seksuale, duke theksuar atë si e madhe. Studimet e fundit në këtë fushë tregojnë se ka një përqindje të vogël të infektimit të mundshëm gjatë kontaktit oral dhe anal. Dhe kjo është përgjigje për një pyetje është e zakonshme ose Ureaplasma transmetuar përmes puthjes. Nëse puthja kishte asnjë kontakt me gojë me organet gjenitale, ju nuk duhet të shqetësohen për nëse Ureaplasma transmetohet përmes pështymës. Marrëdhënie vaginale duhet të përdorni gjithmonë një prezervativ, sidomos në marrëdhëniet e rastësishme, sepse Ureaplasma përmes transmetimit të kondomit.

  Në çdo rast, bakteret bashkëngjitni mukozës në nivel lokal - ku ka pasur kontakt. Kur Ureaplasma transmetohet me gojë, mjekët vuri në dukje shfaqjen e një dhimbje të fytit, apo sëmundjeve të tjera të zgavrën me gojë.
  Ka një ndryshim në burrat ureaplasmosis transmetimit dhe grave në mesin e seksit më të drejtë më shumë bartës të infeksionit. Edhe pse Ureaplasma shpesh transmetohet seksualisht në gratë si rezultat i strukturës së organeve gjenitale, dhe ekziston rreziku i të ashtuquajturës infeksionit vertikale.
  Llojet transmetimit unsexual

  Lloji kryesor ureaplasma unsexual transmetimit lindjes është kur infeksioni mund të infektojnë porsalindur. Përveç kësaj, Tremujorin e parë të shtatzënisë është gjithashtu një periudhë shumë kritike, pasi që në këtë kohë infeksioni mund të depërtojnë placentën nuk është e ngushtë. Kjo është arsyeja pse shtatzënia planifikuar dhe duhet të merrni testuar për trajtim në rast të një rezultati pozitiv.
  Gjatë shqyrtimit nëse Ureaplasma transmetohet nga familja, ju duhet të dini se kjo transmetimit është e mundur, edhe pse nuk është e preferuar. Disa mjekë në përgjithësi e konsiderojnë një transmetimi paprovuar. Më të mund të flasim për mënyrat e intensifikuar bakteret barten në stresi, sëmundjet, infeksionet e tjera seksuale - se në çdo reduktimin e imunitetit.

  Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se Ureaplasma transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual, të gjitha rastet e tjera të kësaj sëmundje kanë përqindje shumë të ulët.