Ureaplasmosis - Simptomat

Ureaplasmosis është një sëmundje gjinekologjike që është shoqëruar me një rritje në numrin e microflora vaginale Ureaplasma. Siç e dini, normalisht në vaginë të përmbajë mikroorganizmave që së bashku dhe të formojnë microflora saj.
Ureaplasmas përkasin oportuniste sepse atje pothuajse çdo trupin e femrës.
Si funksionon infeksionin ureaplasma trupi?
Rruga kryesore e infeksionit - është seksi. Megjithatë, transmetimit mundur patogjen nga nëna tek fëmija, ai kalon nëpër kanalin e lindjes. Gjithashtu, rastet e fundit të transmetimit orale-gjenitale të sëmundjes.

Nxitja e zhvillimit të patologji mund dhe shumë faktorë të brendshëm të trupit: përkeqësimi i sëmundjeve kronike të sistemit urogjenital, forcat më të ulët imunitar dhe të tjerët.
Si mund ureaplasmosis veten?
Ureaplasmosis ka fshehur simptome si infeksione të tjera gjenitale. Prandaj zbuluar patologji zakonisht nuk është në fazën fillestare. Vetëm me kalimin e kohës fillojnë të tregojnë shenja ureaplasmosis se gratë shkaktojnë frikë. Më të zakonshme janë:

 • Shfaqja e lengjet vaginale, ngjyra janë kryesisht transparente. Bold janë pa erë. Pas një kohe, ngjyra e tyre mund të jenë të verdhë, duke treguar se inflamacion anëtarësimit.

 • Prerje dhimbje në bark të ulët filluar të shfaqet tashmë kur agjenti ka depërtuar thellë në trup dhe çoi në zhvillimin e inflamacionit në organet riprodhuese - mitra dhe shtojca e saj.

 • Në rastin e infeksionit me gojë-gjenitale, manifestimet e mundshme të pectoris, dmth pamjen e një dhimbje të fytit dhe pllakë mbi bajamet.

 • Urinim i shpeshtë mund të flasim për zhvillimit ureaplasmosis. Kështu akti i urinimit shoqërohet me dhimbje.

 • Me këtë sëmundje, marrëdhënia seksuale është shoqëruar edhe nga ndjenjat e pakëndshme dhe dhimbje.


 • Si është trajtimi ureaplasmosis?
  Vetëm pas gratë e vendosur simptomat ureaplasmosis, siç dëshmohet nga analiza, filloni trajtim.
  Komponent kryesor në trajtimin e kësaj sëmundje është antibiotikëve. Në mënyrë tipike, forma tabletë e marrjes antibiotike kombinuar me aplikimin e tyre lokale duke përdorur suppositories vaginale.
  Së bashku me marrjen immunomodulators antibiotikë të përcaktuara që do të shmangë përsëritjen e sëmundjes në të ardhmen.
  Nëse shenja ureaplasmosis janë zbuluar gjatë shtatzënisë, trajtimi është bërë obligim vetëm me indikacione akute. Sigurisht terapia fillon jo më herët se pas 22 javëve të shtatzënisë.

  Çfarë mund të kthehet ureaplasmosis, nëse infektimi nuk trajtohet?
  Në shumicën e rasteve, pas instalimit patologji të çon në një tranzicion të kronike. Kjo ureaplasmas mbetet në traktin gjenital mukozës, dhe madje edhe dobësimi i vogël i sistemit imunitar të çon në një përkeqësim të sëmundjes. Më shpesh kjo ndodh gjatë zhvillimit të ftohjet, stresi, pas tendosje të rëndë fizike, etj D.
  Përveç kësaj, ureaplasmosis mund të shkaktojë zhvillimin e sëmundjeve të tilla si vaginitis, cervicitin, urolithiasis, cystitis, dhe në raste të rralla çon në artrit.

  Me zhvillimin e sëmundjes gjatë ureaplasmosis tanishme shtatzënisë mund të shkaktojë lindjen parakohe ose ndërprerjen e saj të plotë.
  Prandaj, çdo grua duhet të dini simptomat ureaplasmosis që do të fillojë trajtimin në kohë dhe të shpejt të hequr qafe të sëmundjes. Kështu, në fillim është nisur, më shumë të ngjarë një rezultat pozitiv.