Simptomat në gratë ureaplasmosis

Flora vaginale të grave të banuara nga mikroorganizma të ndryshme, duke përfshirë oportuniste dhe, në veçanti, ureaplasma. Këto mikrobe jetojnë në trup për jetën, dhe duke i tyre automjeti mund të ndjehen të përkryer të shëndetshme. Megjithatë, sigurisht marrjen e antibiotikëve, hormoneve, stresi të rëndë dhe të reduktuar imunitetin e përgjithshëm të çdo shkaqe të tjera që mund të shkaktojnë rritjen e florës patogjene, e cila përfshin të pakëndshme dhe madje e rrezikshme.
Duke folur për ureaplasmosis kuptuar inflamacion në sistemin urogjenital, ku rezultatet e analizave shpallur një rritje në numrin e ureaplasma, dhe nuk u gjet një tjetër infeksion patogjen. Sëmundja është kryesisht transmetimit seksual, duke përfshirë gjatë anal dhe oral; gjithashtu mund të transmetohet nga një nënë e infektuar tek fëmija gjatë lindjes.

Shenjat ureaplasmosis


Shpesh, edhe në prani të inflamacionit, ndonjë shenjë ureaplasmosis gratë mund të mungojë gjatë. Megjithatë, brenda 2-4 javë pas infektimit, zakonisht shfaqen simptomat e përbashkëta të të gjitha infeksioneve seksuale - është:

  • lengjet vaginale, të cilat janë nuancë të verdhë apo të gjelbër dhe një erë të pakëndshme;

  • dhimbje të mprehtë prerjes në sektor të ulët të barkut;

  • dëshirat e shpeshta dhe të dhimbshme për banjë;

  • ndjenjë të pakëndshme gjatë seksit.


  • Të gjithë personat që kanë marrëdhënie seksuale, ju keni nevojë për të marrë teste vjetore për objekt Ureaplasma komplekse dhe SST të tjera (infeksionet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme). Edhe në mungesë të simptomave të ureaplasmosis gratë, trajtimi i infeksionit pas marrjes teste pozitive, duhet të fillojë menjëherë, sidomos gjatë shtatzënisë. Pas infeksionit nëpër kanalin e lindjes së një infektuar simptomave ureaplasmosis nëna në sapolindur do të fshihen, ndoshta vetëm prania e shkarkimit të vogël nga uretrës ose vaginë.