Mbjellje në ureaplasma

Ureaplasmas - mikroorganizëm kushtimisht të sigurt e cila mund të jetë një kohë të gjatë në sistemin urogjenital njeriut, duke mos shkaktuar ndonjë çrregullim. Megjithatë, ka faktorë të cilat mund të provokojnë një përkeqësim, të tilla si imuniteti reduktuar, hipotermi, çrregullime hormonale, stresi. Sipas kushteve të pafavorshme, infeksioni mund të shkaktojë inflamacion dhe sëmundje të tjera të ndryshme.
Shumica e mikroorganizmave mund të zbulohet në kohën e mbjelljes bakteriologjike në ureaplasma. Mbjellëse për mykoplazmat dhe ureaplasma referohen procedurës standarde në përgatitje për një shtatzëni të planifikuar, kirurgji perineum, shenjat e dukshme të inflamacionit, si dhe identifikimin e pacientit ndonjë infeksion tjetër.


Si janë zënë në ureaplasma?Material për studim duke përdorur bakposivu në ureaplasma marrë nga mukozës së organeve urogjenitale, disa orë pas urinimit. Mostrat Gratë marrë nga vagina, kanalit cervikal dhe uretrës. Burrat - nga uretrës, ose të përshtatshme për përcaktimin e baktereve spermës.
Për të marrë rezultate të besueshme në mbjellje ureaplasma, material biologjik vendoset menjëherë në një enë me një të mesme e transportit, pastaj gjatë analizës lëvizur në një medium të veçantë lëndë ushqyese. Në rritjen e mikroorganizmave është dhënë për tre ditë, dhe pastaj të nxjerrë konkluzione të bazuara në rezultatet.Mbjellje në ureaplasma - transkriptinNormalisht, ureaplasma kulture konsiderohet nëse numri i baktereve në materiale provë një ml nuk duhet të kalojë 10 në shkallën e katërt. Mikroorganizmave të tilla tregon mungesën e inflamacionit. Unë do të thotë se një person është një bartës i infeksionit.
Nëse vlera e tejkalon numrin e lejuar, ajo konfirmon praninë e inflamacionit dhe nevojën për terapi.
Për më tepër, edhe në fund të përfituar bakteriale mbjellëse në ureaplasma, është që ajo të përcaktuar ndjeshmërinë e infeksionit të llojeve të ndryshme të antibiotikëve. Nga ana tjetër, rrit efektivitetin e trajtimit.

A nuk e përjashtoi mundësinë e rezultateve të pasakta, kur mbjellë në mykoplazmat dhe ureaplasma. Kjo ndodh kur Ureaplasma është në një gjendje të vazhdueshme (riprodhohet më në medium kulturës). Mikroorganizmat mund të hyjnë në këtë shtet në të gabuar trajtim antibiotik destinacion. Pastaj rezultatet stërvitja për ureaplasma mund të jetë normale, që nuk flet për shëndetin e njeriut. Ureaplasma trajtojnë në këtë shtet nuk është efektive.

Bazuar në materialin e mësipërm, ne mund të konkludojmë për nevojën e ri-mbjellje për ureaplasma në situatat e mëposhtme:


  • gjatë e parë e trajtimit joadekuat;

  • Mbledhja e pahijshme e materialit provë;

  • shprehur në proceseve inflamatore në organet e legenit;

  • pas një kurs të terapisë me antibiotikë, i projektuar pas analizës primar (për gratë morën kontrollin marrë intermittently tri herë në muaj);

  • me infeksion shoqërues të natyrës veneriane.  • Nëse rezultatet e shpimit në infeksionit ureaplasma treguan normale, atëherë trajtimi emërohet me kërkesën e pacientit ose domosdoshmërisht kur planifikon kirurgji ose shtatzënisë. Që nga prania e patogjeneve oportune mund të shkaktojë komplikime gjatë shtatzënisë dhe të çojë në infeksion të fetusit gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes së nënës.