Gratë Ureaplasma parvum

Ureaplasma parvum (. Lat parvum Ureaplasma) - një lloj i mikroorganizëm që i përkasin oportuniste, se zbulimi i tyre nuk mund të flasim për sëmundjen. Disponueshmëria ureaplasma parvum në analizë janë norma, por, megjithatë, ky organizëm mund të shkaktojë disa probleme në gratë.

Danger ureaplasma parvum
Le të shohim se çfarë "patogjeniteti" parvum ureaplasma dhe atë që e rrezikshme. Prania e mikroorganizmave patogjene në analizë, në radhë të parë si një komplikacion të rrezikshme të inflamacionit në sistemin urogjenital - ureaplasmosis.

Ureaplasmosis - është një sëmundje infektive inflamatore, të cilat janë nënshtruar tek organet e legenit dhe të sistemit urinar. Ureaplasmosis mund të ndodhë me dobësimin e imunitetit dhe sëmundjeve inflamatore të organeve pelvike.
Gjithashtu, në mungesë të nevojshme parvum trajtim Ureaplasma mund të shkaktojë në gratë e mëposhtme pasoja:

 • sëmundjet inflamatore të ndryshme të zonës pelvike (siç cervicitin, obeziteti, urethritis);

 • vështirësi në konceptues një fëmijë;

 • shtatzëni ektopike;

 • lindje të parakohshme.


 • Kur planifikoni shtatzënisë është e rëndësishme për femrat që të dinë në lidhje me parvum ureaplasma dhe para-testuar.

  Burimet e infeksionit
  Parvum infektuar ureaplasma mund të jetë aq seksualisht dhe nga nëna tek fetusi, infeksion i brendshëm është konsideruar e pamundur. Në burra, organizmi ndodh shumë më shpesh se femrat, sepse infeksioni ndodh nëpërmjet dytë më shpesh. Burrat gjithashtu mund samovylikuvannya, por zbulimin ureaplasma parvum në një nga partnerët është i domosdoshëm për të trajtuar partnerin tjetër.


  Simptomat
  Në gratë me parvum ureaplasma në shumicën e rasteve nuk ka simptoma, por ureaplasmosis shpesh shoqërojnë ankesa të tilla:

 • ndjesi kruarje apo djegie në uretrës;

 • Dhimbje me urinim;

 • Zgjedhje jokarakteristike erë / ngjyra;

 • dhimbje në bark.


 • Në burra, simptoma të ngjashme parvum ureaplasma:

 • ndjesi kruarje apo djegie në uretrës;

 • një sasi e vogël e sekrecioneve mukozës;

 • Pronat jokarakteristike urina (të tilla si ngjyra, erë, qartësi);

 • dhimbje gjatë urinimit.


 • Për shkak të pranisë së këtij organizmi është e vështirë për të gjykuar simptomat në mjekësinë moderne, ka një numër të studimeve që mund të ndihmojë të zbulojë atë.

  Metodat për zbulimin e ureaplasma parvum
  Për të zbuluar gratë ureaplasma parvum mjekët përdoren dy metoda:

 • PCR (reaksion zinxhir polimeraza). Kjo metodë mund të zbulojë parvum ureaplasma ADN.

 • Metoda e mbjelljes në ureaplasma parvum.


 • Metoda e parë është më e përshtatshme për përcaktimin e saktë dhe sasiore, dhe e dyta - për të përcaktuar ndjeshmërinë ndaj antibiotikëve. Disavantazhi i metodës së dytë po ashtu është se ai shkon shumë më ngadalë se sa PCR. Zakonisht rekomandohet për të zbuluar nga PCR, dhe pastaj, nëse është e nevojshme, me metodën e zgjedhjes së të lashtave për të prodhuar antibiotikë.

  Indikacionet për shqyrtimit për ureaplasma parvum janë:

 • sëmundjet e shpeshta inflamatore të zonën e legenit;

 • vaginosis bakteriale;

 • Planifikimi shtatzënisë;

 • Problemet që lidhen me shtatzëninë, abort, shtatzënisë pozamatkovi, infertilitetit;

 • erozioni i qafës së mitrës. • Trajtimi ureaplasma parvum
  Gjetja e këtij organizmi në testet shpesh flet për nevojën e trajtimit, si një numër i vogël i ureaplasma parvum - është normë. Zakonisht, trajtimi kryhet ne vijim raste zbulimin:


 • Planifikimi shtatzënisë;

 • sëmundje urogjenital;

 • kirurgji në organet e sistemit urogjenital.


 • Nevoja dhe mënyra e trajtimit në çdo rast duhet të vendoset nga mjeku juaj. Për të trajtuar ureaplasma parvum antibiotikët e përdorur, të cilat zbuluar ndjeshmëri.