Si është herpes gjenital

Shumë njerëz nënvlerësojnë seriozitetin e cila shtrihet në herpesvyruse gjenitale. Zgjidhjen një herë në trup, ky infektim i zakonshëm mbetet aty përgjithmonë, në çdo moment duke kërcënuar sistemin imunitar. Ndërgjegjësimi i si herpes gjenital kalon, do të minimizojë mundësinë e depërtimit burimit të infeksionit në trup.

Transmetimi i herpes gjenital


Sipas statistikave mjekësore, rreth 90% e njerëzve në botë të infektuar me sëmundje anën. Emri i virusit sugjeron se infeksioni ndodh kryesisht gjatë marrëdhënieve seksuale të pambrojtur. Megjithatë, përgjigja në pyetjen se a herpes gjenital është transmetuar në kushtet e jetës së përditshme do edhe po.


  • Infeksioni gjatë marrëdhënieve seksuale . Edhe një lidhje intime incident i izoluar mund të shkaktojë infeksion. Rreziku i kontraktimit lloj Herpes gjenital ekziston si në marrëdhënie seksuale në vaginë, dhe depërtimit në gojë ose në rektum. Ajo rrit ndjeshëm në rast të përkeqësimit të sëmundjes në një partner, por mundësia e infeksionit vazhdon dhe në rastin e shtetit "të fjetur". Shpesh mediat nuk e di në lidhje me sëmundjen që është në gjendje të dëmtojë familjen: tetë nga dhjetë sufferers gjejnë asnjë shenjë të sëmundjes në trupat e tyre pushtuan armikun.

  • Transmetimi i herpes gjenital me familjen . Virusi është i qëndrueshëm vetëm në mjedisin e trupit të njeriut dhe shpejt vdes nga ajo. Si rezultat i infeksionit nëpërmjet sendeve të zakonshme shtëpiake është mjaft e rrallë dhe vetëm kur kontakti i afërt me dikë në fazën akute të sëmundjes. Infeksioni mund të transmetohet me anë të peshqir, washcloths dhe linens nëse ato janë përdorur së bashku.


  • Metodat e mbrojtjes kundër virusit të gjenitale në dispozicion për të gjithë, mjaft rregullisht për të mbrojtur veten gjatë marrëdhënieve seksuale dhe të përdorin higjienën vetëm individuale.