Si është herpes gjenital

Sores Ftohtë në organet gjenitale - një sëmundje shumë të pakëndshme që në ditët e sotme, për fat të keq, mjaft të zakonshme. Kjo mund të ndodhë në të dy burrat dhe gratë. Infektuar ato fare lehtë: zakonisht ndodh gjatë kontaktit seksual. Për më tepër, pothuajse e pamundur për të përcaktuar se partneri juaj është i sëmurë apo jo. Ju mund të merrni infektuar nga një njeri i cili në përgjithësi kanë asnjë simptom.

Simptomat e herpesit gjenital


Simptomat e herpesit gjenital në gratë zakonisht janë: shtohet dukshëm prekura zonë, ndjeva dhimbje dhe djegie. Ajo mund të fillojë dhimbje koke, rritje të temperaturës. Disa ndjeheni mire fortë gjatë periudhës së inkubacionit të sëmundjes. Herpes shfaqet gradualisht, zakonisht brenda një jave pas infektimit.

Herpesi gjenital e jashtme nuk


Nga pamja e jashtme, ajo duket si blisters të vogla të mbushura me lëng. Ata kruar, por duart kontakt herpes është rreptësisht e ndaluar. Flluska ia plas veten. Ky është një proces shumë i dhimbshëm. Në vend të flluska që ia plas janë plagë që shërohet ngadalë (rreth dy javë). Kur flluska mbuluar krejtësisht organet gjenitale, urinar gjithashtu do të jetë i dhimbshëm. Gratë infektuar me herpes gjenital, ka përzgjedhje të keqe.
Herpesi gjenital mund të ndodhë jo vetëm në të rriturit, por në të sapolindur. Në këtë rast burimi i vetë sëmundja do të ketë një fëmijë. Fruta mund të jenë të infektuar, nuk u shfaq ende në botë. Që foshnjave praktikisht nuk ka imunitet, sëmundja mund të shkaktojë komplikime të rënda deri në vdekje. Për të zvogëluar rrezikun e diagnozës herpes kryer në gratë shtatzëna që ata kanë virusin. Trajtimi i sëmundjes vazhdoi. Në thelb droga të forta antivirale, por edhe që nuk garanton një kurë.