Vaginale Herpes

Vaginale Herpes - sëmundje gjenitale virale kryesisht ndikon në vaginë. Sëmundja shkakton virusi herpes simpleks, duke përfshirë llojit të saj të parë (20%) dhe lloji i dytë (80%).

Shkaqet e herpesit vaginale


Infeksioni me virusin herpes ndodh gjatë marrëdhënieve seksuale (gjenitale, anale me gojë ose), mënyrat e tjera të infeksionit praktikisht e pamundur. Rreziku i një seksual infektuar me virus herpes partneri është i pranishëm në pesë gra, përdorimi i kondomit e zvogëlon rrezikun në gjysmë. Imunitet të ulët, të përzier, të pambrojtur marrëdhënie seksuale - Faktorët që rrisin gjasat e herpes vaginal.

Është e rëndësishme të theksohet se mjekët rrallë diagnostikojnë herpes në vaginë, shpërthimet herpetike shpesh kufizuar në sipërfaqe të lëkurës të perineum, anusit dhe vulvë dhe vetëm në raste të rralla, të përhapur në vaginës dhe mitrës.

Si është herpes vaginal?


Skuqje vaginale herpes tregon deri në vaginë:

 • skuqje të ketë pamjen e flluska të vogla brenda së cilës të lëngshme paqartë;

 • vendosni pamjen e flluska të kuqe dhe itchy, ajo gjithashtu vuri në dukje dhimbje, djegie;

 • brenda një jave pas shfaqjes së blisters ia plas, duke lënë pas plagë të kuqe;

 • shërimi ulçerë, lëvozhgë, brenda dy javësh zëvendëson tyre të shëndetshme të lëkurës.


 • Shenjat e tërthorta të herpes vaginale në gratë të ndodhë edhe para se njolla duket dhe gjendja e keqe e përgjithshme, dhimbje të muskujve, temperaturë të lartë.

  Si për të trajtuar herpes vaginal?


  Në pyetjen e përbashkët "si plotësisht kurë herpes vaginale," të gjithë mjekët përgjegjës për pothuajse i njëjtë: deri më sot, nuk ka droga mund të eliminojnë virusin herpes nga trupi i njeriut. Trajtimi i herpes simptomatike vaginale. Kjo do të thotë se skema terapeutike synon trajtimin e simptomave të ndihmave vaginale herpes të sëmundjes dhe për të zvogëluar frekuencën e relapses.

  Si trajtim antivirale që përdoren (protyvoherpetycheskye) barnave kryesore të veçanta:

 • Acyclovir dhe analoge të saj - Zovirax, Herpesyn, Medovyr, Tsyklovaks dhe të tjerët;

 • Valaciclovir Valtrex dhe homologu i tij;

 • Famciclovir dhe homologu i tij Famvyr;

 • Pentsyklovyr dhe nuk është regjistruar ende në vendin tonë, analog Denavyr.


 • Trajtimi ndihmëse të përhapjes së herpesit vaginale nuk është e justifikuar gjithmonë, por ndonjëherë aplikon atë në veçanti: droga, modelimin e sistemit imunitar, rritjen e rezistencës dhe të stimulojë prodhimin e interferonit.

  Kohëzgjatja e trajtimit të vaginale herpes individit.

  Herpes vaginal në shtatzëni


  Herpes vaginale gjatë shtatzënisë është padyshim një rrezik i infektimit të fetusit, të cilat shpesh ndodh gjatë lindjes, kur fëmija kalon nëpër kanalin e lindjes prekur. Shkalla e rrezikut është e vendosur nga disa kushte:

 • Nëse një grua është i infektuar me virusin herpes të shtatzënisë (p.sh. nëse shtatzënia kishte të paktën një shpërthim herpes vaginal), mundësia e infeksionit të fëmijës është i papërfillshëm, pasi një imunitet ekzistues të herpesvyrusu nëntë muaj kaluar fetusin.

 • Nëse herpes në vaginë për herë të parë u shfaq në I ose II tremujorit, kur ai ishte trajtuar me sukses, rreziku i infeksionit fëmijë relativisht i vogël, por ende ajo ekziston.
 • Në një rrezik të rëndësishëm të infeksionit në fetus mund të them nëse simptomat e herpes vaginale në gratë parë u shfaq në tremujorin e III. Në rrethana të tilla sistemi imunitar thjesht nuk ka kohë dhe ka kaluar për të zhvilluar fetusin, herpes neonatale ndodh në çdo fëmijën e katërt. Për të parandaluar infeksionin e fetusit, mjekët shpesh duhet të mbështetet në prerjeje cezariane.

 • Trajtimi i herpesit vaginale gjatë shtatzënisë shpesh bëhet Acyclovir drogës apo analoge të saj. Herpesi trajtohet vaginale është e rrezikshme për nënën e fëmijës në variacione të ndryshme të aktivitetit të trurit dhe aktivitetet e agjencive të tjera.