Trichomoniasis urogjenital

Urogjenital Trichomoniasis është një infeksion i sistemit urogjenital, të shkaktuara nga Trichomonas vaginalis (Trichomonas vaginalis) - organizmat e thjeshta njëqelizore.
Mënyra kryesore e transmetimit - përmes seksit. Shumë rrallë është i infektuar nga familja.
Struktura e të gjitha infeksioneve seksuale uretrohennыh sëmundjes ndodh në çdo pacient dhjetë. Urogjenital infektimi Trichomonas promovuar ndryshime në sfond hormonal dhe për të ndryshuar nivelin e aciditetit në vaginë.

Simptomet e trichomoniasis urogjenital


Në gratë, trichomoniasis manifestuar mucous fortë dhe purulent shkarkimin i lehtë vaginale, kruajtje e organeve gjenitale të jashtme, procesin e dhimbshëm urinim.
Burrat gjithashtu kanë kruarje dhe purulent rënda shkarkimin mucous nga flluska e ajrit.
Nëse ju nuk do të marrë hapa për të trajtuar infeksionin, ai bëhet i ngathët në fazën e parë dhe pastaj të bëhet sigurisht kronike, e karakterizuar nga acarimin periodike.
Diagnoza urogjenital Trichomoniasis është i bazuar në simptomat dhe testimin e materialit biologjik duke përdorur imunologjike, metodat e shpejta të kulturës mbjellje, reaksion zinxhir polimerazës.

Trajtimi i trichomoniasis urogjenital


Trajtimi i kësaj sëmundjeje duhet të bëhet me të gjithë partnerët seksualë e pacientëve të diagnostikuar Trichomonas. Në trajtimin përdorur ilaçe protystotsydni: metranidazol, tinidazole.
Për trajtimin e trichomoniasis femrës së bashku me drogë protystotsydnymy përdoren vaksina Solkotryhovak.
Për pacientët me e komplikuar të freskët, të freskëta trichomoniasis plogësht dhe kronike përdorur trajtim kompleks, që është, përveç protystotsydnyh është përshkruar fermento-, immuno - dhe fizioterapi plus larja uretrës zgjidhja e furatsillina borik acid, furozolydona, oksytsyanyda merkurit, nitrat argjendi; gjithashtu të kryejë instalimin e uretrës osarsol-akryhynovoy pezullimin osarsola pezullimi, zgjidhje protargola.

Pacienti është konsideruar shërohet nëse testet e përsëritura të shumta për 1-2 muaj në materialin e saj biologjike nuk janë agjent shkaktar.