Trihomonada - Simptomat

Sëmundjet inflamatore e grave urogjenitale mund të shkaktohet jo vetëm bakteret, por edhe më të thjeshtë. Një shembull mund të jetë trichomoniasis, e cila shkaktoi klasën thjeshtë e flagellates - Trichomonas vaginalis.

Trichomoniasis në gratë, simptomat dhe shkaqet eTrihomonada jeton në traktin urinar të burrave dhe grave. Infeksioni ndodh nëpërmjet kontaktit seksual, një burim i infeksionit - pacientit apo zgarë Trichomonas. Infeksion shumë rrallë të jetë e mundur përmes rrobave dhe tualetin, por jashtë trupit të njeriut Trichomonas nuk mbijetojnë, sepse mekanizmi kryesor i transmetimit është marrëdhënia seksuale. Periudha e inkubacionit mund të shkojnë nga tre ditë deri në një muaj, një mesatare prej 10-15 ditë.

Trichomoniasis Klasifikimi
Trichomoniasis kurs klinik është i ndarë në:

 • freskët (zgjat deri në 2 muaj), specia e saj - akute, subakut dhe torpydnыy;

 • kronike (sëmundje gjatë rrjedhës së më shumë se 2 muaj me periudhat e acarimit dhe faljen), shpesh shkaku i saj është proces akute atë në trajtimin e gabuar;

 • transportuesit asimptomatike e trichomoniasis.


 • Urogjenital Trichomoniasis - Simptomat


  Simptomat e para të trichomoniasis akute - një shkarkesë nga trakti gjenital. Kjo simptomat e hershme dhe shumë karakteristike e trichomoniasis në gratë dhe në burrat, ka më shumë se 50% e pacientëve. Shkarkimit shkumëzuar (tipar dallues), ose të verdhë me hije të ndryshme të verdhë. Ata shfaqen në numër të madh, me një erë të pakëndshme.

  Simptomet e inflamacion të sistemit urogjenital të varet mbi të cilat organet e impresionuar me trichomoniasis. Nëse Trichomonas ndikojnë në uretrës, simptomat e shpeshta në gratë - dhimbje dhe dhimbje gjatë urinimit, kërkojnë të shpeshta të urinoj. Dhimbje intensifikuar gjatë marrëdhënieve, duke shkaktuar parehati. Ka edhe të shurdhër, dhemb dhimbje në bark, në pjesën e pasme dhe të japin shpesh gjenden në lezione të vaginës.
  Përveç dhimbjes, një tjetër simptomë e zakonshme - një kruarje të fortë dhe ndjesi djegie në organet gjenitale dhe lëkurën përreth tyre. Lëkurës dhe mukozën e vulvë me i fryrë, reddened të konsiderueshme, por Mukoza e vaginës dhe mitrës shpesh mbeten të pandryshuara.

  Për shkak të mitrës dhe të mukusit saj plug në mitër zakonisht Trichomonas nuk bien. Por në hapjen e qafës së mitrës gjatë lindjes, abortit ose gjatë menstruacioneve) patogjen mund të hyjë në mitër, duke shkaktuar sëmundje inflamatore në zgavrën e saj (endometritis) dhe përhapjen e gypave - inflamacion të tyre dhe të qenët i qartë dëmtohet (salpingjitit).
  Agjent shkaktar i trichomoniasis mund të shkaktojë jo vetëm procesin inflamator, të depërtojnë në shpesh gonococci që janë lëshuar në gratë dhe të bëhet agjent i gonorresë, për shkak të asaj që mund të jenë simptoma të dyja sëmundjeve.


  Trichomoniasis kronike në gratë - Simptomat


  Në rrjedhën zgjatur ngadaltë të sëmundjes dhe trajtimin e tij të gabuar, trichomoniasis mund të zgjasë më shumë se dy muaj, duke lëvizur në kronike. Simptomat e sëmundjes kronike të padallueshëm nga akut, por në mënyrë periodike gjatë periudhave të acarimit.
  Një përkeqësim i tillë mund të shkaktojë faktorë të ndryshëm të lidhura: hipotermi, stresin, duke thyer rregullat e higjienës, sëmundjet që gratë të ulët imunitetit. Në faljen e simptomave të trichomoniasis nuk shikojnë dhe ashtu si kur transportuesit mund vetëm mundësi për të zbuluar në ekzaminimet laboratorike. Metoda kryesor i diagnozën e sëmundjes mbetet testi vaginal, të cilat mund të zbuluar patogjen. Megjithatë, nëse është e nevojshme, mund të përcaktojë të tjera, ekzaminimin më të saktë (diagnoza PRTS).