Trichomonas uretriti

Uretriti shkaktuar nga infeksioni Trichomonas është një anomalitë e zakonshme urogjenitale tek grate. Trichomonas transmetohet vetëm nëpërmjet kontaktit seksual, sepse sëmundja është referuar si sëmundjeve ngjitëse seksuale. Trichomonas vaginale është zhhutykovыm shumë ngjitëse parazit, me njerëzit më shumë gjasa për të transmetuar sëmundjen, dhe gratë vuajnë prej saj të plotë.

Sekreti vaginal është një terren ushqyes për rritjen dhe zhvillimin e Trichomonas, të cilat shumohen shpejt ndan dhe të shkaktojë një reagim inflamator në trup. Toksina - produktet e Trichomonas - duke shkaktuar përkeqësim të përgjithshëm të pacientit.

Herët ose vonë lengjet vaginale Trichomonas migrojnë në uretrës, duke ndikuar në Mukoza e uretrës dhe duke shkaktuar uretritin. Kështu, gratë Trichomonas vaginitis dhe uretriti kombinuar.

Simptomet e Trichomonas urethritis


Simptomat e para të Trichomonas urethritis në gratë ndodhin në varg prej 2 deri në 10 ditë pas infektimit. Numri i pacientëve që janë shenja të qarta të sëmundjes, nuk është më shumë se 12%. Pacientët e mbetura nuk kanë ankesa të veçanta.
Shenjat e Trichomonas urethritis në gratë janë kruarje dhe djegie në uretrës dhe urinim shpesh të dhimbshme, parehati gjatë marrëdhënieve seksuale. Pas seksit pas konsumimit të alkoolit mund të përkeqësohet simptomet.


Trajtimi Trichomonas uretriti në gratë


Një kusht i detyrueshëm është i njëkohshëm trajtim terapi zabolvanyya grua dhe partneri i saj seksual, përndryshe infeksioni përsëritet është e garantuar. Në trajtimin e jetës seksuale duhet të shkojnë në gatishmëri për shërimin e plotë.
Baza e trajtimit të Trichomonas urethritis - me antibiotikë Metronidazole substancës aktive (Metrogyl, Trihopol) brenda 5 - 10 ditë, në varësi të trajtimit të zgjedhur. Doza regjim i antibiotikëve dhe të emërojë një mjek.


Në urethritis kronike kurs shpenzojnë instalacioni - ngarje direkt në trajtimin e uretrës zgjidhje. Shërimin Kriteri i Trichomonas urethritis në gratë - Mungesa e Smears nga vaginës, uretrës dhe mitrës trihomonad 10 ditë pas përfundimit të trajtimit, një muaj dhe 2 muaj.