Trichomonas vaginitis

Tryhomonadnыm kulpitom gratë quhet inflamacion i rreshtim të vaginës shkaktuar nga urogjenital Trichomonas. Kjo patogjen i takon organizmit të thjeshtë njëqelizore. Ata shpejt depërton në hapësirat ndërqelizore dhe përfundimisht formimin psevdopodobyya.

Vaginitis Trichomonas: Shkaqet


Shkaku i fillimit të sëmundjes është duke u Trichomonas gjenitale seksuale. Si rezultat i këtij organi të thjeshtë fillon të prodhojë substanca që janë të ngjashme me indet e trupit të njeriut, dhe vetëm pastaj të përshtaten me kushtet e mjedisit.

Siç u përmend më lart, infeksioni ndodh nëpërmjet seksit. Por ndonjëherë shkaku i Trichomonas vaginitis është keqpërdorimi i higjienës personale, në disa raste agjenti hyn përmes lavanderi. Nuk sëmundje rrallë sulmet trupin e njeriut gjatë imunitetit reduktuar, në prani të çrregullimit endokrin ose beriberi.
Për të parandaluar infeksionin, duhet të ndjekin këshilla të thjeshta. Gjëja e parë që në një sëmundje të rregullt me ​​kohë trajtojnë gjinekologjike të cilat mund të punojnë për të dobësuar vezoret. Kujdes trim tualetin.

Vaginitis Trichomonas: simptomat


Manifestimet e Trichomonas vaginitis në gratë janë:

 • skuqje ose ënjtje në zonën gjenitale dhe të perineumit;

 • në mënyrë të konsiderueshme rritjen e numrit të lengjet vaginale;

 • Pamja e shkumëzuar dhe i holluar me ujë Beley (nganjëherë të verdhë-gjelbër Beley) me një erë shumë të mprehtë të pakëndshme;

 • Gjakderdhje të shumta të vogla vaginale;

 • Trichomonas vaginitis shenjat janë kruarje dhe djegie në vaginë;

 • dhimbje gjatë raportit seksual ose urinimit.


 • Trichomonas vaginitis në gratë: trajtim


  Për trajtimin e Trichomonas vaginitis specialistë të përdorë metodën e komplekse. Gjatë trajtimit të kryhet domosdoshmërisht nga studimet laboratorike të lengjet vaginale, nëse gruaja i takon kategorisë së moshës riprodhuese, atëherë shpifjeve ajo merr 4-5 ditë të ciklit menstrual. Vajzat apo gratë pas 55 vjet shtupë merret menjëherë pas trajtimit. Trajtimi i integruar i Trichomonas vaginitis përfshin katër pika kryesore.

 • Në patogjen ndikojë antibiotikët, e cila zbuloi më ndjeshmëri.

 • Merrni një test të gjakut për çrregullime të ndryshme të imunitetit dhe nëse mjekimin e nevojshëm caktuar restauruese.

 • Emërimi i zgjidhjeve të posaçme për veprim antimicrobial podmyvaniya organe gjenitale të jashtme dhe douching.

 • Dietë qëllim që përjashton futje alkoolit, performancës ose yndyrore ushqime, dhe ushqime të kripura.


 • Trichomonas vaginitis gjatë shtatzënisë


  Përveç të gjitha "tërheqjet" shtatzënisë, dukuri e trashje mund të prishin më tej gruaja humor. Por rreziku nuk është sëmundje në vetvete dhe pasojat e saj. Një nga pasojat më të rrezikshme të Trichomonas vaginitis është mundësia e infeksionit rritëse, e cila është një rrezik për të fetusit. Sëmundja mund të dëmtojë zhvillimin e fetusit, të provokojë komplikacione gjatë lindjes.

  Shpesh sëmundja provokon një gabim, infeksion i fetusit apo infeksion amniotik fluide. Në qoftë se kjo është një formë kronike, gruaja pothuajse nuk ndihet dhimbje. Por forma akute ka izolim të bollshme dhe me baltë dhe dhimbje.
  Në trajtimin e sëmundjes në periudhën e ekspertëve shtatzënisë metoda dhe barna perzgjedhur kujdes. Shumica e agjentëve lokalë janë të sigurta edhe për gratë shtatzëna, por kontrolloni me mjekun tuaj.