Trichomonas vaginitis - Simptomat

Trichomoniasis është një patologji e zakonshme është atribuohet sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (Sëmundje). Në gratë, infeksioni shkakton inflamacion të rreshtim të vaginës (vaginitis) dhe uretrës mashkull është prekur. Akute Trichomonas vaginitis në gratë ka simptoma karakteristike dhe shërimit të lehtë. Trichomoniasis komplikimet e tij të rrezikshme. Kështu, infeksion kronik ngadalësuar në proces të vazhdueshëm të inflamacionit në legen dhe të çon në formimin e mbështjelljes që mund të shkaktojë shterpësi në të dy gratë dhe burrat. Në këtë artikull ne e konsiderojmë gjinekologjike patologjinë - vaginitis Trichomonas, shkaqet e saj dhe simptomat kryesore.Sa është Trichomonas vaginitis?
Shkaku i trashje është tryhomoniaznoho Trichomonas vaginale (Trichomonas Vaginalis), i cili transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual. Ndonjëherë ju merrni Trichomoniasis mos-pajtueshmërinë me rregullat e higjienës personale dhe përdorimin e rrobave të ndotura ose peshqir. Ky infeksion atribuohet mikroorganizmave protozoare që janë në gjendje të depërtojnë në mes të qelizave epiteliale të mukozës vaginale.


Foto klinike dhe diagnoza e Trichomonas vaginitis në gratë
Dyshoni në gruan e tij kjo sëmundje mund të vetë, duke tërhequr vëmendjen për shkarkimin bollshme mbuluar me shkumë (të verdhë ose pak gri) me një erë të pakëndshme "peshkut kalbur". Tipike e pacientëve të tillë ankesat e kruarje dhe djegie në vaginë, dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale dhe urinim. Me nelechennom gjatë tryhomonyaznom coleitis grua mund të ankohen për dhimbje në shpinë dhe bark. Ekzaminim vaginal shënuar edemë dhe hyperemia organet gjenitale, dhe hemoragji të vogla vagina.
Nga laborator studime të marrë një shtupë nga metoda e vaginës dhe ngjyrë Romanovsky ajo - Himze. Kur e konsideruar shpifje nën mikroskop Trichomonas gjetur. Vlera e rëndësishme diagnostike janë imuno enzimë (ELISA) dhe reaksion zinxhir polimeraza (PCR).Pra, duke pasur parasysh karakteristikat e foto klinike Trichomonas vaginitis në gratë, duhet thënë se ashpërsia e simptomave varet nga sistemi imunitar sëmundjeve të lidhura, numri dhe stabiliteti ishin Trichomonas në vaginë. Nëse ju gjeni veten në simptomat e mësipërme duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë nga një gjinekolog.