Qirinj e trashje

Ajo është e njohur gjerësisht se vaginitis ndër sëmundjet që kërkojnë trajtim të menjëhershëm. Sigurisht, terapi është zgjedhur në secilin rast individual, në varësi të etiologjisë së inflamacionit. Megjithatë, trajtimi lokal i qirinj trashje emëruar pothuajse të gjithë.

Çfarë qirinj vaginitis trajtohen?Në përgjithësi, trajtimi trashje ka për qëllim eliminimin agjent shkaktar të procesit inflamator, nëse kjo është një infeksion, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, kërpudhat, Staphylococcus dhe kështu me radhë. Që nga shkaqet e trashje janë të shumta, prandaj zgjedhja e shkëndijë prej tij jo më pak.

Tregu moderne farmaceutike ofron një gamë të madhe të suppositories vaginale për trajtimin e trashje. Ato ndryshojnë çmimi, përbërjen, vendi - prodhues dhe kështu me radhë. Pra, shpesh përpara gruas një zgjedhje që qirinj në coleitis preferuar. Nuk është, para së gjithash, duhet të përqëndrohet në agjent shkaktar, por nuk mund ta bëjë pa konsultime profesionale dhe shpërndarjen e testeve të nevojshme.
Konsideroni një pak më shumë emra qirinj nga obeziteti, dhe kur ata të aplikojnë.

Nga vaginitis jospecifik, dhe ashtu-quajtur maja shpesh të përdorur qirinj me emra:

 • Polizhinaks (përdorura 6-12 ditë 1-2 kapsulë vaginale në ditë);

 • Terzhinan (shkëndijë shumë e zakonshme për trashje, zbatohen 1 supozitor gjatë natës për 10 ditë);

 • Meratyn-combi (1 qiri, 10 ditë);

 • Mykozhynaks (trajtimin e trashje duke përdorur këto qirinj është 6-12 ditë);

 • Nystatin, Miconazole dhe të tjerët.


 • Qirinj e Trichomonas vaginitis:

 • Metronidazole, dhe të të njëjtit seri Klion, Эfloran;

 • Makmiror komplekse - qirinj kundër trashje, me një spektër të gjerë të veprimit;

 • Heksykon - këto qirinj janë përshkruar shpesh për trashje.


 • Kjo nuk është një listë të plotë suppositories vaginale e trashje. Ata të gjithë kanë karakteristikat e tyre dhe të zgjedhur në mënyrë individuale.
  Siç është shpesh një nga contraindications kryesore janë të shtatzënisë dhe laktacionit, duke qenë në pozitë, duhet të jetë veçanërisht i vëmendshëm në përdorimin e terapisë lokale.
  Në përgjithësi, përmbledhur, mund të themi se trajtimi i trashje në gratë duke përdorur qirinj në mënyrë efektive. Kjo nuk ndihmon vetëm të shpëtoj nga inflamacion patogjen dhe heq simptomat e vaginitis (kruarje dhe ndjesi djegie, shkarkimit të pakëndshme). Por vetëm me zgjedhjen e duhur.