Trashje - Simptomat

Trashje (vaginitis) - është një sëmundje e mukozën e vaginës shkaktuar nga viruse të ndryshme (herpes, lyth, cytomegalovirus, etj), patogjene (Staphylococcus, Escherichia coli, Trichomonas, klamidia) dhe kërpudhave të gjinisë Candida.

Vaginitis kronike në gratë: simptomat dhe trajtimi


Të gjitha llojet e trashje janë simptoma të zakonshme. Sëmundja shoqërohet me kruarje dhe djegie ijë karakteristike, sekrecione të lëngshme qumështi të bardhë me një erë të mprehtë të veçantë, rrallë - siklet në bark.

Simptoma kronike coleitis shprehur pak më i ngadaltë dhe i shoqëruar nga proceset inflamatore rasteve me sekrecionet purulent rralla. Trajtimi i kësaj forme të sëmundjes - një proces i gjatë që kërkon gjinekologun drejtpërdrejtë vëzhgimi - domethënë diagnostifikimit të zbuluar patogjen trashje, e cila do të ndihmojë në përcaktimin e trajtimit të mëtejshëm.
Vaginitis pleqërie
Simptomat senylnoho (atrofik) vaginitis janë: mukoza e thatë vaginal, dyspareunia, nganjëherë shkarkojë nga gjaku. Sëmundja përparon në gratë postmenopausal dhe është shkaktuar nga nivelet më të ulëta të estrogjenit. Zhvillimit senylnoho trashje promovon sfond hormonal e pacientit, mungesa e përgjithshme e vitaminave në trup dhe zakone të këqija dhe ekspozimin e vezoreve.

Një burrë i vjetër coleitis
Një formë e zakonshme e sëmundjeve gjinekologjike shihet në gratë më të vjetra është vaginitis senile, simptomat e së cilës është kruarje vaginale me purulent diktim. E quajti atë dështim ovarian, dobësimi dhe i hedh lëng i endometrium, rënia e përgjithshme në imunitet. Shkelja e microflora edhe një katalizator për zhvillimin e vaginitis pleqërie.
Trashje Tjera
Vaginitis akut purulent ka simptomat e zakonshme të shkaktuara nga inflamacion të rëndë të rreshtim të vaginës:


  • kruhet mprehtë e indeve të buta e organe gjenitale të jashtme;

  • urinim i shpeshtë dhe e dhimbshme;

  • shkarkimit karakteristike dhe dhimbje në bark.


  • Ka colpites ngjashme më shpesh në gratë e riprodhuese (riprodhuese) mosha dhe shpesh zhvillohet në sfondin e sëmundjeve infektive të braktisura apo rënie të përgjithshme në imunitetin.
    Vaginitis bakteriale (vaginosis) karakterizuar nga një rënie në përqendrim vaginale microflora e shufra që prodhojnë acid laktik - mbrojtësi kryesor i mukusit natyror nga mikrobet. Simptomet e vaginitis akute bakteriale identike me trashje, por ato ndodhin raste më pak e theksuar e shënuar të sëmundjes asimptomatike.

    Vaginitis fungale - Grupi i fundit i këtyre sëmundjeve. Ajo është shkaktuar nga lezionet e mukozës së gjenitale familjes kërpudhave Candida. Simptomet e vaginitis fungale përfshijnë: kruajtje, dhimbje në perineum, dhimbje dhe sëmundje specifike gjatë marrëdhënieve seksuale. Një tipar dallues - dalja e mases i lehtë bardhë në organet gjenitale.
    Trajtimi Universale e trashje ekzistojnë, si agjent i sëmundjes mund të veprojë në morfologjinë e mikroorganizmave të ndryshëm. Prandaj, hapi i parë në shërim është për të përcaktuar e infeksionit me anë të një analize të veçantë. Bazuar në gjinekologu provimit përshkruan një trajtim individual. Trajtimi kryesor i këtyre sëmundjeve është zgjidhje higjienike ujitjes, antiseptik dhe dezinfektues përdorur brenda drogës antimicrobial dhe Antiparasitic si Trihopol, Metronidazole, dhe Osarsol tjetër.