Vaginitis - Shkaqet

Për fat të keq, në gjinekologë tona moderne të shoqërisë në kërkesën e tij zuri vendin e parë e nderit. Dhe kjo nuk është për shkak se gratë filluan të shkojnë me vetëdije në pritjen për parandalimin. Dhe duke rritur numrin e sistemin riprodhues të femrës. Një nga gamë të madhe të sëmundjeve është vaginitis. Pothuajse çdo sekondë të zonjat ballafaqohet me inflamacion të mukozës vaginale. Megjithatë vaginitis - kjo është rezultat i problemit, e rëndësishme për të përcaktuar shkakun. Që në varësi të shkakut të trajtimit trashje caktuar.


Trashje: shkaqet, simptomat dhe trajtimiPër trashje karakterizohet nga simptoma që janë të pamundur të injorojë:

 • kruarje dhe djegie në vaginë;

 • të bardhë, të verdhë, shkarkimin purulent me një erë të pakëndshme;

 • nganjëherë ka zvarritje dhimbje në bark;

 • parehati gjatë raportit seksual;

 • urinim të dhimbshme.


 • Këto tregon japë gruas jo vetëm shqetësim, por edhe përbëjnë një kërcënim serioz për shëndetin e grave. Nevylikuvanyy vaginitis mund të shkaktojë infeksion në organet gjenitale e sipërme dhe të prishin pjellorisë. Prandaj, është e nevojshme për të trajtuar vaginitis dhe të shpejtë, derisa ai shkoi në një formë kronike.

  Hapi i parë në rrugën për shërim - përcaktimi i shkaqeve të trashje. Tashmë, në varësi të shkakut caktuar medikamente të trajtimit më efektive në një trashje të caktuar. Shkaqet më të shpeshta të trashje në gratë është:

 • Dështimi në përputhje me rregullat e higjienës personale;

 • mosfunksionim ovarian;

 • Sëmundje endokrine;

 • Përdorimi i zgjatur i antibiotikëve;

 • anomalitë anatomike e vaginës;

 • bakteret dhe viruset;

 • Reagimi alergjik ndaj produkteve higjienike, kontraceptivët, etj etj.;

 • çdo shkelje tjetër e microflora në vaginë;

 • ndryshimet e lidhura me moshën.


 • Inflamacion, infeksion shkaktuar (në shumicën e rasteve ende të shkaktojë trashje në gratë - kjo mikroorganizmave patogjene) është klasifikuar në të veçanta dhe nonspecific. Shkaku i vaginitis bakteriale - një sëmundje e transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale, duke përdorur peshqir e njerëzve të tjerë dhe produkte të tjera të higjienës personale. Gonorrea, Trichomonas, zbehtë Treponema, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma dhe disa infeksione të tjera të shkaktojnë purulent vaginitis.
  Jospecifik natyra bakterial vaginitis mund të jetë bakteret (streptokoket, Stafilokoket, E. coli), e cila në sasi të vogla janë gjithmonë të pranishme në trupin e femrës. Nën kushte të pafavorshme (stresit, antibiotikëve dhe kështu me radhë. D.) ndërprerë ekuilibrin e microflora në vaginë, ka inflamacion.

  Arsyet për trashje jo-specifik


  Konsiderohet veçmas colpites gratë që dalin nga origjina jo-infektive. Po, vaginitis alergjike - si rezultat i ndikimit të kontracepsionit lokale, mbathje sintetike, higjienës.
  Arsyeja hydrocyanic obeziteti - moshës lidhur me ndryshimet në trup. Kjo ndodh në gratë gjatë menopauzës ose pas heqjes së vezoreve. Si rezultat i çekuilibër hormonal zhvillon thatësi dhe atrofi vaginale - shkaku kryesor i vaginitis pleqërie.
  Në varësi të formës së kursit, vaginitis ndarë në akute dhe kronike. Shkaqet e trashje akute dhe kronike në përgjithësi të njëjtën gjë. Dallimi është në intensitetin e manifestimit të simptomeve dhe kompleksitetit të trajtimit. Akute gjithmonë manifestohet në mënyrë aktive simptomat tipike dhe i jep një shumë shqetësim. Nëse vaginitis në formën akute nuk mund të shërohet plotësisht, ajo mund të shkojë në një sëmundje kronike, simptomat rënda atëherë jo aq shumë, por kjo trajtojnë inflamacion më e komplikuar.