Maja vaginitis

Shumë pak e fat në mesin e gjysmës së bukur të shoqërisë, i cili arriti të shmangur vaginitis maja. Karakteristikë e kësaj sëmundjeje, i njohur më mirë nën infeksion me emrin maja është inflamacion i rreshtim të vaginës. Maja vaginitis referohet vaginitis jospecifik, si arsyeja për pamjen e saj - është riprodhimi aktive e kërpudhat Candida. Rritja e numrit të këtij kërpudhat mund të shkaktojnë rritje e jashtëzakonshme, plagë në gojë, në sferën seksuale manifestohet si vaginitis maja ose vaginitis. Ka shumë faktorë që kontribuojnë në zhvillimin e saj:


 • Dështimi hormonal (kjo është arsyeja pse vaginitis maja është e zakonshme gjatë shtatzënisë);

 • Terapia me antibiotikë (gjatë trajtimit me antibiotikë mund të zhvillojë një vaginitis maja);

 • imunitet të ulët;

 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme;

 • stresi dhe depresioni;

 • çrregullimet e sistemit endokrin;

 • dietë e çekuilibruar.
 • Trajtimi i vaginitis maja  Siç u përmend më parë, shumë gra e di për mëllenjë dorës së parë, por se si të trajtojnë vaginitis maja, në çdo rast thonë se një mjek.

  Nëse ju vuri në dukje në simptoma të tilla duhet menjëherë të konsultoheni me mjekun si vetë-trajtimin e vaginitis maja mund të dëmtojë vetëm:

 • curdled shkarkesë të bardhë;

 • kruarje dhe djegie në vaginë;

 • arna të bardha në buzët gjenitale;

 • urinim të dhimbshme. • Në përgjithësi, trajtim vaginitis maja është i ndarë në:

 • të terapisë me antibiotikë;

 • pritja përgatiten mjetet;

 • dietë.


 • Gjithashtu, të jetë i sigurt për të përfshirë qirinj aktuale të trajtimit, ointments, ujitjes, banja, restaurimin e microflora natyrore në vaginë.

  Nga ana tjetër, komplikuar ndjeshëm trajtimin e vaginitis maja gjatë shtatzënisë, pasi gama e barnave të lejuara është shumë më pak. Por ka një tharm vaginitis gjatë shtatzënisë më shpesh, dhe në këtë mënyrë kërkojnë trajtim të detyrueshëm. Për shkak shëruar të inflamacionit dhe infeksionit mund të ndikojë keq gjendjen e fetusit.

  Maja vaginitis burra  Maja shenjë vaginitis dhe burrat. Duket e ngjashme me simptomat e grave, por shumë më pak e zakonshme në formë aktive. Mashkull fiziologji nuk është e favorshme për zhvillimin e plotë të simptomave. Për më tepër, kjo sëmundje nuk mund t'i atribuohet një numri të sëmundjeve infektive, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, por më tepër një lloj problemesh sinjalit në trupin tuaj.