Gratë Cystocele

Cystocele është një ndryshim në pozitën e fshikëzës në të njëjtën kohë mur para e vaginës. Nëse kjo ndodh ndryshimin e uretrës - uretrës, atëherë nuk uretrotsele.
Në mënyrë tipike, cystocele ndodh si rezultat i relaksimit të diafragmë urogjenital, duke rezultuar në këputje e perineum gjatë zbritjes apo zhvendosjen e organeve pelvike.
Cila është arsyeja?
Kur presioni i barkut arritur lodhje muskujt e legenit dhe relaksim i tyre çon në zyyanyyu çarë urogjenital, duke shkaktuar ndodh lëshim ose humbjen e fshikëzës. Kjo sëmundje parë manifestohet vetëm kur lodhje.

Ankesa kryesore që vendosja e pacientit - një çrregullim të urinimit, e cila është zbrazjes jo e plotë e fshikëzës që shkakton thirrje të shpeshta dhe vështirësi urinimi.
Në arsimin e luan një rol të rëndësishëm cystocele shtrihen strukturat e indeve lidhës të vendosura në mes të fshikëzës, mitrës dhe symphysis pubike. Nuk është një fenomen pas lindjes, veçanërisht në qoftë se një grua ka pasur një fryt i madh. Në raste të tilla është zgjerimi i uretrës, e cila së bashku me fshikëz zhvendosin në rënie, duke shkaktuar gratë cystocele. Nëse cystocele përfshin një proces rektumit formuar rectocele.

Çfarë e bën?
Përtej hendekut gjinor është formuar zgjatje madhësinë e një grusht. Mukoza e kësaj zone, duke rezultuar në dëmtim të përhershëm, ndryshimet që përfundimisht çon keratinization e epitelit squamous. Si rezultat, rrudhat janë zbutur jashtë dhe përplasja vogël me ndonjë objekt, duke shkaktuar dëmtime dhe plagë. Femër vazhdimisht ankohet për presion të tepërt në bark, ndjenja e trishtim.
Gjatë rrjedhës së sëmundjes nxjerr 4 fazat cystocele:

 • 1 shkallë - cystocele ndodh vetëm kur stresi, por jo përtej vaginë;

 • 2 shkallë - përcaktohet gra pa stres, dhe me stresin - vjen në prag të vaginës;

 • 3 shkallë - cystocele ka tension para, gjatë dhe tension - bie vetëm nën serbia;

 • 4 shkallë - ndodh kur muret e përparme e vaginës përtej zgavrën e komblikut.


 • Trajtim
  Llojet kryesore të trajtimit cystocele pronësi të ndërhyrjes kirurgjikale, e cila ka për qëllim për të rivendosur gjendjen normale fiziologjike të fshikëzës dhe uretrës dhe duke suturing muskujt e legenit kat.

  Operacioni në cystocele (kolpoperyneorafyya) është i ndërlikuar dhe merr një kohë të gjatë. Ajo konsiston në muret Ndarja e fshikëzës dhe vaginës, dhe më tej ulur suturing muret e fshikëzës. Ky lëndim ndodh shpesh muret dhe ureters.
  Përveç kësaj, ekzistojnë edhe tretmane konservatorë cystocele. Ky rezultat i mirë tregon stërvitje, kryer në cystocele. Ata janë për të rritur tonin e muskujve, të vendosura në legen. Shembuj të ushtrimeve të tilla është tkurrje dhe relaksim të muskul unazor në aktin e urinimit. Por këto ushtrime janë më parandaluese në natyrë sesa mjekësore.

  Edhe për trajtimin e grave cystocele përdorin dhe mjete popullore. Për këtë qëllim bimëve të tilla si knotweed dhe centaury gjarpër, dhe të bëjnë supë nga manaferrat e kulpër, i cili përmirëson muskujt ton mitrës. Gjithashtu kryejnë douching duke përdorur barëra mësipërme.