Citologjia në gjinekologji

Citologjia (Citologjia) kohë më parë ka hyrë në gjinekologji si një nga metodat e përdorura më shpesh diagnostike. Për shembull, për të shpifjeve mostra Citologjia biopsi për të cilin mallrat e mitrës është hulumtimi kryesor diagnostik në procesin e dyshuar patologjike në organet riprodhuese.
Shpesh studim citologjik kryer në çrregullime hormonale ovarian, si dhe parregullsi menstruale.

Pse shpenzojnë për Citologjia shpifjeve?


Në laboratorin prodhuar një shpifjeve të vlerësuar formën dhe madhësinë dhe numrin e qelizave, natyrën e vendndodhjes së tyre, e cila mundëson diagnostikimin e hershëm, si sëmundjet precancerous dhe sfond të mitrës.
Dëshmi
Analiza mbi Citologjia, të mbajtur në qendrën gjinekologjike është caktuar për të gjitha gratë, mosha e të cilëve është 18 ose më shumë vjet. Përveç kësaj, ai kryhet në:

 • Planifikimi shtatzënisë;

 • dyshuar varfëri;

 • cikli i parregullt menstrual;

 • infeksionet virale (papilomave);

 • Administrata kronike e një gruaje në bazë kontraceptivë hormonal;

 • Procedura para instalimit pajisje intrauterine. • Stërvitje
  Përgatitja për Citologjia mitrës është si vijon:

 • maturi nga marrëdhëniet seksuale për 2 ditë para analizave;

 • heqja e përdorimit të barnave që administrohen nga vagina, për 2 ditë.


 • Gjithashtu gruaja nuk duhet të urinojë për 2 orë para analizë të Citologjia e qafës së mitrës.
  Mjekët rekomandojnë që të testohen për Citologjia menjëherë pas ciklit menstrual, për 4-5 ditë.

  Si është?
  Karakteristika cytologic hulumtim të qelizave të kancerit është për të kapur material që është objekt i analizave të mëtejshme.
  Shpifjeve merren gjatë ekzaminimit gjinekologjik duke përdorur një steril, i projektuar posaçërisht për këtë furçë. Mbledhja sjelljen materiale të sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme të mitrës. Ai më pas ishte vënë në rrëshqitje steril tokës ngadalë, lehtë shpifjeve. Pastaj të thata, të caktuar me spetsrastvorov ndihmë dhe mykroskopyruyut. Procedura është pa dhimbje dhe zgjat vetëm 10-15 sekonda.

  Si gjatë mbledhjes së materialit kryer scraping dhe indeve është plagosur, pas procedurës vogël diktim mazhuscheho natyrës, që zgjat 1-2 ditë.
  Si rezultatet e vlerësuara të studimit?
  Në përshkrimin e përqindjes shpifjeve tregon përmbajtjen e çdo lloj të qelizave epiteliale vetëm. Ai përbëhet kolpotsytohramma. Përcaktuar kryesisht nga përqindja e qelizave sipërfaqësore që kanë pyktonychnoe thelbin.
  Në mënyrë tipike, ndryshimet morfologjike e karakterit dhe ndryshimet funksionale në mukozën vaginale, duke çuar në një ndryshim të pash. Kështu, estrogjene rritur maturimin e epitelit, duke rezultuar në rritjen e egra të gjakut qelizat thjesht sipërfaqësore që kanë pyktonychnoe thelbin.

  Nën ndikimin e progesterone është Deskuamimi i qelizave epiteliale në shpifje, sepse ata të duken të deformuara dhe të vendosur në grupe, numri i leukociteve në shpifje.

  Normalisht Smears formën dhe madhësinë e të gjitha qelizat janë të njëjta, nuk ka qeliza atipike. Në identifikimin qelizat janë të mëdha, të parregullt formë emëruar shpifjeve mbi onkotsytolohiyu, materiali gardh i cili është prodhuar nga qafën e mitrës. Për ekzistuese kanë nevojë për një mjek shtesë të caktuar nga kolposkopisë dhe biopsi për të sqaruar dhe diagnozën përfundimtare.