Cervicitin - Shkaqet

Një sëmundje të përhapura gjinekologjike është cervicitin. Nga përkufizimi, ajo cervicitin - inflamacion të mitrës në segmentin vaginale.
Sepse nevylikuvanoho cervicitin në gratë mund të duket erozionit, infeksion trashje qafës së mitrës ndonjëherë përhapet në organet e sipërme gjenitale. Gjithashtu cervicitin - një shkak të mundshëm të infertilitetit, abort ose lindje të parakohshme.
Forma e sëmundjes dhe patogjen e saj të ndarë në grupe më poshtë cervicitin:

 • të mprehtë;

 • kronike. • Cervicitin akute  Cervicitin akut është një inflamacion i rëndë me simptome të theksuara. Në mënyrë të veçantë:

 • Alokimi jokarakteristike, në raste të rënda - purulent, me një erë të pakëndshme;

 • dhimbje në bark dhe gjatë raportit seksual;

 • djegie gjatë urinimit;

 • kruarje dhe acarim i vulvë;

 • gjakderdhje apo diktim pas seksit;

 • Nëse infeksioni aktiv cervicitin përhapet në organet gjenitale e sipërme, në këtë rast temperatura mund të rritet, vjellje, marramendje dhe dhimbje barku do të rritet. • Cervicitin kronike  Kur joaktiv cervicitin gjitha simptomat janë të dobët e theksuar, por inflamacion përhapet në cysts indeve aty pranë janë formuar, infiltrates, konsolidim në qafë. Në ekzaminimin gjinekologjik në pacientët me tservytsytom kronike vërejtur:

 • pseudo qafën e mitrës;

 • ënjtje dhe skuqje e qafës së mitrës;

 • Alokimi specifike, nganjëherë përzihet me pleh organik.
 • Me klasifikimin e shkaqeve të cervicitin janë:

 • cervicitin nonspecific;

 • cervicitin specifike. • Cervicitin jospecifik mund të ndodhë kundër pranisë sfond të streptokoket, staphylococci, E. coli, kërpudhave. Për më tepër, shkaku mund të jetë mangësi hormon.
  Situata më e vështirë me tservytsytom bakteriale, si agjentë të inflamacionit është sëmundje kryesisht infektive, sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Më të zakonshme janë:

 • gonorrea në shumicën e rasteve shoqërohet me zhvillimin e cervicitin mukoze purulent;

 • Klamidia;

 • Ureaplasma, Mycoplasma;

 • Trichomoniasis;

 • Cervicitin bakteriale mund të jetë shkaktuar nga një infeksion viral të tilla si herpes virus, HPV.


 • Duhet të theksohet se inflamacion mund të kontribuojnë në zhvillimin e lëndimeve të ndryshme të mitrës gjatë lindjes, abortit, kirurgji intrauterine, mbresë gjë e shëmtuar, etj), si dhe alergji të kondomave latex dhe spermicide.

  Trajtimi i cervicitin

  Trajtimi i cervicitin përcaktohet varësisht nga shkaqet dhe format e shfaqjes. Në cervicitin akut dhe subakut shpesh të përshkruara zgjidhje douching e acidit laktik dhe kamomil. Më tej, në varësi të etiologjisë së inflamacionit, duke përdorur ilaçe që synon eliminimin e parazit.

  Në cervicitin viral përdorur barnave antivirale. Në bakteriale - antibiotikëve efektive për infeksione të caktuara. Një hap i rëndësishëm për shërim të plotë është restaurimi i microflora normale vaginale.
  Mos harroni se në qoftë se cervicitin shkaku i infeksionit u transmetohen seksualisht, atëherë trajtimi duhet të nënshtrohen dhe partner seksual.
  Gratë duhet të mbani mend se shëndeti i tyre është në duart e tyre dhe mos harroni në lidhje me masat mbrojtëse ndaj infeksioneve seksualisht të transmetueshme, parandalimin e sëmundjeve inflamatore. Gjithashtu, vizita të rregullta tek gjinekologu do të parandaluar sëmundje nëse jo, atëherë të paktën të zbuluar atë në fillim. Një trajtim me kohë të përshkruara shpejt do të kapërcejë sëmundjen dhe për të shmangur pasojat.