Oophoritis kronike

Shëndeti i gruas - diçka e brishtë dhe subjekt i shumë fatkeqësive. Siç e dini, trupi është i ndërlidhur, dhe çdo neglizhencë në lidhje me shëndetin e tyre mund të kthehet në telashe të mëdha. Me oophoritis kronike janë shumë të njohur të zonjat të bukur që nuk e veçanërisht të kujdesen për mënyrën se si të vishen për të motit, kohë për trajtimin e sëmundjeve infektive, jetese të shëndetshme, parandalimit përmes akteve seksuale. Kronike oophoritis - një inflamacion të gjatë në vezore, dhe kjo ndodh kundër sfondit të imunitetit të dobët.

Simptomet e oophoritis kronike: • duket shurdhër, duke tërhequr, dhemb dhimbje në bark, ijë, në vaginë, e cila mprehur para menstruacioneve, gjatë ose pas ngrirjes ftohjet;

 • ulur ndjeshëm ose të zhduket krejtësisht, dëshirën seksuale, ka dhimbje gjatë raportit seksual;

 • menstruacioneve bëhet parregullt;

 • atje janë të vazhdueshme, edhe pse jo të bollshme, të bardhë;

 • shtatzënia nuk ndodh, pavarësisht jetës së rregullt seksuale;

 • ka nervozizëm, pagjumësi, gjendje e sëmurë konstante dhe lodhje.


 • Oophoritis kohë të gjatë kronike mund të mos ketë asnjë simptomë dhe të kalojë pa fazën akute, duke shkaktuar pasoja të rënda për trupin e femrës - adhesions në tubat fallopiane dhe shterpësinë. Shumë shpesh ajo mëson në lidhje me praninë e inflamacionit kronik në vezoret, vetëm duke iu referuar te mjeku për shkak të parregullsisë ciklit ose mungesa e shtatzënisë shumëpritur.
  Që nga vezoret dyfishohet një trup, në përputhje dalluar oophoritis kronike majtë anë, e drejtë-duar dhe me dy kalime. Në të dorës së majtë dhe të djathtë të dorës së simptomave dhimbje ooforyte janë të lokalizuara, respektivisht, të majtë dhe të djathtë anët. Të gjitha këto forma të oophoritis dypalësh kronike ka smeared veten dhe simptomat më keq për të trajtuar.

  Trajtimi i oophoritis kronike


  Në trajtimin e oophoritis kronike të gjitha forcat për qëllim kryesisht në heqjen e inflamacion dhe efekte të mëdha negative dhimbje, të rrisë aftësitë mbrojtëse të trupit dhe rivendosjen e funksioneve të humbura të sistemit riprodhues. Objektivi i dytë i trajtimit është që të shpëtoj të një gruaje të lidhur me çrregullime - nervor, hormonal dhe të tjerët.
  Përdorur gjerësisht në trajtimin e oophoritis kronike, sidomos gjatë acarimin, immunomodulators - droga të cilat kontribuojnë në rritjen e imunitetit. Aktualisht, trajtimi i kronike oophoritis më shumë përdorimin e mjeteve juridike popullore, duke kërkuar për të reduktuar ilaçe në minimum, vetëm dëshminë dhe për një kohë të kufizuar. Mjekësinë popullore këshillon për të përdorur në trajtimin e decoctions oophoritis të bimëve të ndryshme (kamomil, cinquefoil, të përjetshme, bli, leh lisi, tufë, u rrit egër), marrjen e tyre brenda, duke i bërë ata tamponin, banjë ose spryntsuyas.

  Shumë të zënë një vend të rëndësishëm në trajtimin e dhimbjes dhe metodat. Dhimbje të zgjatur të ndikojë negativisht në sistemin nervor dhe kardiovaskulare, shkaku nervozizëm, lodhje dhe neuroses. Kryer trajtim siç i ditës, të tilla si terapi fizike, mund të zvogëlojë dhimbjen ose të shpëtoj prej tij të gjithë.
  Përdorimi i antibiotikëve në trajtimin e oophoritis kronike treguar në rastet e mëposhtme:

 • gjatë akute, nëse ka shenja të forcimit inflamacion;

 • Nëse akute (subakut) faza ose gjatë antibiotikëve të mëparshme për të trajtuar përkeqësimin e oophoritis kronik nuk zbatohet;

 • nëse ekziston një rrezik i rëndim të oophoritis kronike gjatë terapisë fizike ose zbatimin aktivizon metabolizmin dhe qarkullimit të gjakut e drogës.