False reagim pozitiv Wassermann

Wasserman përdorur me sukses për diagnostikimin dhe monitorimin e trajtimit të sifilizit, e përdorur gjerësisht për shfaqjen masive të donatorëve, gratë shtatzëna, punonjës të institucioneve arsimore, tregti dhe hotelieri.

Wasserman - si për të marrë një analizë?


Kjo analizë është një studime të mëdha serologjike. Analiza e gjakut është e rekomanduar për të marrë në një stomak bosh. Kjo është për shkak të faktit se konsumimi i alkoolit dhe yndyrore ushqime mund të ndikojnë në saktësinë e rezultateve. Marrjen e mostrave të gjakut është kryer si në Vjenë, dhe me një gisht.

Raport përgjigje Wasserman


Themelor Wasserman është zhvillimi i antitrupave sistemit imunitar në serum personit të sëmurë. Antitrupat janë identifikuar si pasojë e antigjenit Research Laboratory - cardiolipin. Një reagim pozitiv është konsideruar në rastin e antitrupave në mostrën e gjakut. Megjithatë, ka raste të ashtuquajturit Wasserman rreme pozitive. Kjo është përgjigje paradoksale njerëzore imune kur sistemi imunitar fillon për të luftuar me qelizat e trupit të vet. Ajo është në këtë skenar të gjakut protyvolypydnыe testuar njëjtën antitrupave me sëmundjen dhe sifilizi.

Arsyet për të rreme Wasserman reagim pozitiv


Sipas statistikave, rezultate të ngjashme të ndodhë në 2.1% të numrit të përgjithshëm të studimeve. Arsyet e mundshme mund të jetë:

 • infeksionet virale (hepatiti, infeksionet e zorrëve, malaria, tuberkulozi);

 • sëmundjet sistemike (lupusi eritematoz, dermatomiositi, scleroderma dhe të tjerët);

 • sëmundje të zemrës inflamatore;

 • shtatzënisë;

 • diabeti;

 • sëmundje të gjakut;

 • Përdorimi i alkoolit dhe drogës.


 • False reagim pozitiv Wassermann në disa nga këto raste përmes një periudhe të gjatë (një vit ose më shumë) mund të bëhet negative, madje edhe pa asnjë lloj trajtimi.

  Diagnoza false pozitiv shtatzënisë reagimi Wasserman është faktor i vështirë për një grua që është duke u përgatitur për amësi. Për të përjashtuar ngritjen diagnozë të rreme në këto raste ne rekomandojmë të ri studimi serologjik kryer 2 javë pasi i pari. Trajtimi mund të caktohet vetëm pas reagimit të ashpër instalimin pozitiv.
  Në mënyrë tipike, serolohycheskaya reagimi nonspecific në shumicën e rasteve ajo slabopolozhytelnoy. Ajo gjithashtu duhet të kihet parasysh se slabopolozhytelnoy zbulimin Wasserman mund të varet në pastërtinë metodologjike dhe kërkime të teknologjisë formulim.