Trachomatis Chlamydia në gratë

Chlamydia trachomatis - agjent i një prej sëmundjeve më të zakonshme infektive e sistemit urogjenital - klamidia. Në 50% e grave me sëmundje inflamatore të traktit gjenital, rezultatet e analizës tregojnë klamidia. Chlamydia trachomatis transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual.

Gratë dalluar sëmundjet e mëposhtme të shkaktuara nga Chlamydia trachomatis:

 • Klamidia pjesët e poshtme të traktit urinar - uretritin cervicitin, vaginitis;

 • Klamidia e sipërme të traktit urinar - salpynhytooforyt, endometritis;

 • Dëmi sy (oftalmohlamidioz, konjuktivit), fyt chlamydial;

 • anorectal infeksion chlamydial (Proktiti);

 • Sëmundje Reiter (sëmundje të kyçeve). • Chlamydia trachomatis - viruset, por struktura e tyre ngjajnë bakteret. Me këtë natyrë të dyfishtë janë shumë të vështirë për të trajtuar dhe janë infeksione të fshehura. Klamidia është lehtësisht i adaptueshëm për të ekzistojnë në njerëzit. Ajo ka aftësinë për të transformuar të ashtuquajturin L-formë. Nëpërmjet këtij virusi transformimit mund të fshihen nga sistemi imunitar të njeriut, depërtojnë në qelizat, e cila është shumë e vështirë për të diagnostikuar sëmundjen.


  Trachomatis Chlamydia në Grave - Simptomat


  Gjatë dobësuar klamidia imunitetit fillon të shumohen, dhe pastaj ka shenjat e para të klamidia. Kështu, periudha e inkubacionit të klamidia është 5 deri në 30 ditë. Në gratë, lezione parësore është zakonisht mukozën e uretrës dhe mitrës.

  Shenjat e sëmundjes mund të përfshijnë: • shkarkimit jonormale vaginale (ngjyra e pazakontë dhe struktura, erë);

 • kruarje dhe djegie;

 • dhimbje barku, duke tërhequr ndjesi në pjesën e prapme;

 • dhimbje pas raportit seksual;

 • urinim të dhimbshme.


 • Megjithatë, këto simptoma ndodhin rrallë, dhe shpeshherë nuk ndodh. Grua të sëmurë në shumicën e rasteve janë duke i kushtuar vëmendje të veçantë Vetëm simptoma të dukshme dhe nuk shkojnë në një gjinekolog. Kjo sëmundje bëhet kronike, dhe ka komplikime. Kjo situatë është rezistent ndaj trajtimit.

  Chlamydia trachomatis - pasojat


  Klamidia shpesh çon në varfëri, shtatzënisë ektopike, dhe në 40% të rasteve, numri i sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike. Ngjitje trachomatis Chlamydia në traktin gjenital femëror është lezione inflamatore të tubave fallopiane, qafën e mitrës dhe shtojca e saj dhe mukozës. Përveç kësaj, Klamidia rrit rrezikun e kancerit të mitrës.

  Ndër pasojat e tjera: inflamacion i rektumit, veshkave, bronke, nyjeve dhe organeve të tjera.

  Chlamydia trachomatis - trajtim në gratë


  Trajtimi i klamidia një proces mjaft i gjatë, pasi virusi depërton trupin e qelizave dhe ka një ndjeshmëri të ulët ndaj antibiotikëve. Prandaj, terapi zakonshme antibiotik mund të jetë i paefektshëm. Trajtim më të zakonshme përbëhet nga disa faza.

 • Përdorimi i këtyre grupeve të antibiotikëve, si tetracyclines, macrolides, fluoroquinolones.

 • Rivendosja e sistemit imunitar (viferon, tsikloferon).

 • Trajtimi i dysbiosis, normalizimi i zorrë dhe vaginës (multivitamin, probiotics, enzimat, supozitore vaginale).

 • Trajtim spa (formë kronike të klamidia). Ai përfshin MUDs trajtimit dhe ujërat minerale, fizioterapi etj • Kohëzgjatja normale e trajtimit është 2-3 javë. Me zbulimin e infeksionit në gratë janë të rekomanduara për të kryer një studim të partnerit seksual, dhe në qoftë se infeksioni të caktojë një trajtim.