Sëmundjet e vaginës

Të gjitha sëmundjet vagina bashkohen vaginitis afat ose vaginitis. Shpesh ndodh që në procesin inflamator përfshirë vulvë ose qafën e mitrës.

Shkaqet e sëmundjeve inflamatore të vaginës


Sëmundjet e vaginës mund të shkaktohet nga arsyet e mëposhtme:

 • infeksionet bakteriale;

 • infeksion viral;

 • shkatërrimi fungale;

 • dëmtimi mekanik të mukozës;

 • Dëmi nga agjentët kimikë;

 • çrregullime të qarkullimit të gjakut të mukozës;

 • për shkak të çrregullimeve hormonale;

 • alergjik ndaj higjienës personale ose prezervativëve;

 • Dështimi në përputhje me higjienën personale.


 • Sëmundja shoqërohet gjithmonë me mukozën vaginale e skuqje dhe ënjtje. Ndonjëherë proces aktiv inflamator mund të shkaktojë vaginismus. Kjo është kryesisht për shkelje nevrohennoe. Në përgjigje të dhimbje e mprehtë është një vrull i muskujve që formojnë hyrjen në vaginë.
  Varësisht nga infeksionet patogjene e vaginës janë të ndarë në:

 • specifik;

 • nonspecific.


 • Këto të fundit përfshijnë vaginitis, e cila është shkaktuar nga patogjene oportune (Escherichia, Staphylococcus, Streptococcus dhe të tjerët). Kështu gratë zhvillimit të sëmundjeve vaginale nuk është gjithmonë. Për pamjen e tyre duhet të kenë faktor predraspolahayuscheho si dëmtimin e mukozës. Gjithashtu, prania e dysbiosis microflora vaginale në vetvete është një bazë e mirë për zhvillimin e trashje.

  Sëmundjet inflamatore të vaginës nuk shkaktoi të gjitha patogjene. Shkaku më i zakonshëm i vaginitis është Candida, Mycoplasma, Trichomonas, ureaplasma urealytykum, Gardnerella.

  Manifestime të vaginës sëmundjes


  Simptomat vaginale varet nga natyra dhe rrjedhën e arsyes. Por ata janë të ngjashme. Më poshtë janë ato më tipike:

 • Shkarkimi nga trakti gjenital. Kur ata janë të lëngshme trichomoniasis me flluska të ajrit. Alokimi i butë i një karakteristikë pak gri ngjyra e vaginitis bakteriale. Ata gjithashtu erë karakteristike e peshkut. Sëmundjet fungale vagina shfaqet trasha, sekrecione të bollshme nga erë kosi. Shpesh në dukje në krahasim me masat djathë.

 • Kruarje dhe djegie.

 • Skuqje në zonën gjenitale.

 • Shkelja e dëshirës seksuale. Kjo është për shkak se akti seksual i shoqëruar nga një ndjenjë e shqetësimit, derisa një dhimbje të mprehtë.

 • Në ethe tipike të rënda.

 • Bold janë simptomë më të zakonshme të sëmundjes së vaginë, e cila është e lidhur me trajtimit në spital. Karakteristikë e tyre ndryshon, në varësi të sëmundjeve të vaginës dhe shkaqet e saj.


 • Vaginë noninflammatory sëmundje në gratë


  Sëmundja më e zakonshme e vaginës noninflammatory në gratë gjatë menopauzës është konsideruar vaginitis atrofik. Sëmundja është e karakterizuar nga hollimin i epiteli vaginale, duke rezultuar ne reduktimin e estrogjenit. Kjo manifestohet me thatësi dhe kruarje në vaginë. Shoqëruar shpesh nga ndjenjat e dhimbshme gjatë raportit seksual.

  Ka edhe sfond dhe sëmundjet precancerous e vaginës tek gratë, i shoqëruar nga një ndryshim në strukturën e epitelit. Këto përfshijnë:

 • vaginë leukoplakia, e cila është një keratinization vaginale epiteli;

 • Erythroplakia - hedh lëng nga shtresat sipërfaqësore të epiteli me simptomat e keratinization.


 • Vetëm manifestim i këtyre kushteve mund të jetë itchy. Sëmundja e tillë është zbuluar shpesh në ekzaminim vaginal. Që nga zona e prekur është visualized mirë.
  Me tumoreve beninje të vaginës janë gjetur kryesisht fibroids. Simptomat e saj kryesore mund të jenë të tërhequr dhimbje në perineum dhe vaginës. Dhimbja mund të intensifikohet nëpërmjet kontaktit seksual ose gjatë shqyrtimit gjinekologjike.