Fibroadenomatoz kanceri i gjirit - trajtim

Fybroadenomatoza Sinonim është zakonisht më i njohur, termin - gjirit. Sëmundja ndodh më shpesh në sfond të një çekuilibër të hormoneve seksuale apo hormoneve tiroide.
Diagnoza e patologji të gjirit
Diagnoza e fibroadenoma gjirit është i bazuar në ankesat tipike si dhimbje dhe ënjtje e gjinjve në gjysmën e dytë të ciklit menstrual. Në zonën e prekur zbuluar compaction. Një diagnozë konfirmuar përdorur metoda instrumentale të diagnostifikim: mamografia dhe me ultratinguj gjirit. Për të identifikuar shkakun e sëmundjes përshkruajnë teste për të përcaktuar nivelet e hormoneve tiroide, studimet dhe gjendjen funksionale të mëlçisë.

Taktikat terapeutike në fybroadenomatoze
Trajtimi fybroadenomatoza gjirit të jetë e mundur duhet të synojnë në eliminimin e shkaqeve të mundshme. Një hap i rëndësishëm është konsideruar si një korrigjim i të gjitha proceset metabolike, duke përfshirë edhe nivelin hormonal.
Me drogat medicinale për trajtimin e gjirit difuze fybroadenomatoza përdorur grupin e mëposhtëm të barnave;

 • Droga që reduktojnë aktivitetin e estrogjenit (tamoxifen). Ne e dimë se ajo është e estrogjenit nxit përhapjen aktive të epitelit të gjëndrave të gjirit. Prandaj, kur një numër i madh i ndryshimeve adenomatous hormoneve ndodhin.

 • Droga qe pengojne prodhimin e hormoneve Gonadotropin. Kur fybroadenoze të dy gjinjtë për trajtim duke përdorur Danazol.

 • Kontraceptive oral janë përdorur për të rregulluar ciklin menstrual dhe për të eleminuar mosbalancim hormonal.

 • Aplikimi i ditës i drogës, të tilla si xhel përmban progesterone (Prozhestozhel).

 • Nonsteroidal droga anti-inflamator terapi shenjat si tregues kryesorë të sëmundjes.

 • Hepatoprotectors - për të përmirësuar gjendjen e mëlçisë.

 • Vitamina terapi.


 • Trajtimet tjera
  Dhe mbetet përdorimi efektiv i mjekësisë bimore. Sot, koleksione të përhapura bimore që kanë veprim analgjezik dhe anti-inflamator. Dhe gjithashtu karakterizohet pronat qetësues. Një nga anëtarët e këtij grupi të barnave janë përgatitje kombinuar Mastodinon.
  Në drogat e mësipërme duhet të ndaluar pirjen e duhanit dhe të mos pini alkool, kafe dhe çaj të fortë. Është e këshillueshme për të kufizuar mish yndyrshëm dhe të hani shumë fruta dhe perime.
  Në formën e gunga apo lokalizuara të sëmundjes duke përdorur kirurgji.