Terapi Photodynamic në gjinekologji

Terapi Photodynamic ka marrë pozicione të forta në gjinekologji. Kjo është një metodë moderne efektive e trajtimit e cila është e bazuar në një proces që shkatërrojnë qelizat e dëmshme nga akumulimi i substancave të veçanta - photosensitizer, i cili më tej reagon me dritë zhytur. Kjo substancë vepron në mënyrë selektive dhe vetëm akumulon në qelizat e patologjisë, duke vendosur shkatërrimin e tyre.
Indikacionet
Sëmundjet kryesore gjinekologjike, e cila është bërë zakonisht në terapi photodynamic janë:


 • sëmundjet sfond të mitrës;

 • dysplasia mitrës qafës së mitrës 1-2 gradë;

 • vulvë leukoplakia;

 • Lythat papilomave dhe vulvë, vaginë, qafën e mitrës.


 • Si treguesit kryesore për përdorimin e terapisë photodynamic, kjo metodë ka dëshmuar veten në trajtimin e dysplasia qafës së mitrës.
  Përfitimet
  Përdorimi i këtij lloj trajtimi është përdorur gjerësisht për të luftuar sfond dhe proceset precancerous qafës së mitrës. Avantazhet kryesore janë:

 • Photosensitizer akumuluar zgjedhjet, vetëm në indet me një patologji që lejon të lehtë të kontrollojnë zonën dhe thellësinë e ndikimit.

 • Gjatë kryerjes manipulime lidhen me terapi photodynamic, mungon dhimbje.

 • Pas seancave neskolkye kanë qenë fillimi i epithelialization margjinale, dmth restaurimin e indeve të dëmtuara është mjaft i shpejtë.

 • Kur të kryejë këtë lloj të procedurave të formimit të indeve mbresë nuk ka, e cila lejon këtë lloj të terapisë në mesin e grave që kanë lindur fëmijë.

 • Pas terapisë photodynamic rikthim nuk po ndodh.

 • Terapi Photodynamic ka praktikisht nuk ka efekte anësore. Ndonjëherë ajo mund të jetë vetëm një reagim ndaj origjinalitet drogës.


 • Cila është procedura?
  Terapi Fotodynamycheskuyu fillon për të kryer fazën e parë të ciklit menstrual, pra deri në 9 ditë. Zakonisht merr rolin e photosensitizer drogës Fotodytazyn. Ajo është plotësisht jo-toksike, krejtësisht e tretshme në ujë, i ruajtur në temperaturën e dhomës. Në trajtimin e çrregullimeve endometrial hyperplastic medikament administrohet pikoj intravenoz. Para Fotodytazyn holluar me solucion fiziologjik dhe injektuar në trupin e gruas për 2 orë para procedurës.

  Contraindication
  Kundërindikimet kryesore për terapi photodynamic janë:

 • Gratë mbindjeshmëri ndaj drogës;

 • dëmtim i veshkave ose hepatike;

 • sëmundje kardiovaskulare;

 • Shtatzënisë dhe laktacionit.