Vula cik mbi seksin

Ndonjëherë ndodh që një grua vëren një e papritur në vulën e nënlëkurës për buzët mëdha apo të vogla seksuale, shpesh të dhimbshme. Ajo mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike, në mënyrë që në dyshimin më të vogël të shqetësimit dhe rritje pa lidhje duhet të kontaktoni mjekun tuaj.
Në disa raste, ka pasur një vulë mbi buzët gjenitale pimples mund të përdoret si një përgjigje lokal për një stimul të jashtëm. Me kalimin e kohës, kjo konsolidimi është në vetvete.

Bartonylyt

Është e nevojshme për të përjashtuar praninë e grave në të tilla një sëmundje serioze gjinekologjike si bartonylyt.
Bartonylyt është një proces inflamator që ndodh në një bartolynovoy veçantë Strait si pasojë e sëmundjeve infektive, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, të paktën - në rastin e infeksionit në bajamet apo në sëmundjet e dhëmbëve.
Në qoftë se një grua u shfaq në vulën cik seksual, shkaku i zakonshëm i arsimit të tillë është mungesa e higjienës personale, duke sjellë trupin pushtuesit patogjene.

Simptomat bartonylyta
Nëse sëmundja është filluar, atëherë një arsimi solid në buzët seksuale mund të jenë mjaft të dhimbshme dhe ndjeva ndjesi shpimi gjilpërash, ndjesi djegie në vulë. Normalisht, kur ju shtypni dhimbje vulë intensifikuar.
Përveç kësaj, ju mund të përjetojnë simptoma të mëposhtme:

 • vulë rritet me madhësinë e vezët e pulave;

 • në vend të lëkurës të kuqe vulën, shpesh ka një ngjyrë cyanotic;

 • kanë një temperaturën e trupit të lartë dhe ethe, të cilat nuk mund të përballen antipyretics;

 • dridhura;

 • ka një mungesë të përgjithshme të energjisë, letargji, apati.


 • Në raste të rënda, dhimbje arrin në pikën që ajo nuk mund të ecin siç duhet.
  Nëse vula cik mbi seksin nuk inkurajon gratë për të filluar trajtimin dhe shihni një mjek, atëherë përfundimisht abscesi mund të zbulojë në mënyrë spontane. Në këtë rast, gruaja ndjen lehtësim të përkohshëm. Megjithatë, sëmundja mbetur, duke rezultuar në relapses mëtejshme mund të vërehet. Kjo sëmundje mund të shkoni në një kronike, është e vështirë për të trajtuar për shkak të neglizhencës së saj. Nëse sëmundja përparon, formimi i mundshëm i cysts në labia vogla dhe të mëdha, e cila tashmë kërkon ndërhyrje kirurgjikale. Shpesh prania e cysts artikuj fiziologjike implementimi gjendje komplikoj (urinim, jashtëqitje).

  Në mënyrë tipike, trajtimi në bartolynovoy vulat gjëndër kryer raundin spital nën mbikëqyrjen e personelit mjekësor. Kjo është për shkak të nevojës për zbulimin e tumoreve purulent dhe për përjashtimin absces dhe komplikime të tjera është e rëndësishme për të monitoruar gjendjen e gruas në çdo tre orë. Si pasojë e trajtimit duhet të monitorojnë me kujdes higjienës së organeve gjenitale në mënyrë për të shmangur marrjen mikrobet në trup. Është e rekomanduar për të bërë ulem-banja me shtimin e një zgjidhje të dobët të Permanganat kalium, supë kamomil ose eukalipt.

  Trajtimi i tumoreve në mjetet juridike popullore buzët gjenitale nuk ka efekt terapeutik në qoftë se ajo nuk është e kombinuar me antibiotikë paralele (tetracycline, ofloxacin) dhe agjentët antibacterial (si Betadine).
  Ajo duhet të mbahet mend se prania e ndonjë vulave në legenit rëndësishme për të kërkuar kujdes mjekësor edhe në mungesë të simptomave të dhimbshme apo shenja të dukshme të sëmundjes, sepse sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se sa për të trajtuar pasojat e tij.