Nënshkruajnë vaginë

Ndonjëherë rastësisht një grua mund të zbulojë në zonën e tij intime, domethënë, brenda vaginës ose të pazakontë me vete vulos, e cila zakonisht shkakton saj për panik.
Çdo grua duhet të dini se gjetja e ndonjë lloj rritje mbi trupin e tij, sidomos në zonën gjenitale, ajo duhet të shihni një mjek, sepse vetëm një specialist mund të ndihmojë të vlerësuar seriozitetin e problemit dhe të marrin masat e duhura për të trajtuar.

Shkaqet e vulave vaginale


Vula brenda vaginës (mur para apo e pasme të saj) direkt në hyrje të vaginës mund të jetë një manifestim i sëmundjeve të ndryshme.


  • Së pari, vula rreth vaginës ose në zonën midis anusit dhe vaginës mund të jetë një simptomë e sifilisit primar - shankri. Për të prekur nuk është centimetër dhimbshme ngushtë në diametër.

  • Së dyti, konsolidimi i vaginës disa gra duke marrë qafën e mitrës. Qafës së mitrës lehtë për të njohur - ajo është e vendosur anteriorly, celular dhe pa dhimbje.

  • Së treti, vula mund të jetë një kist. Madhësia e saj nuk është më e madhe se një arre. Nëse kist rritet, ajo mund të sjellë pronari i saj disa siklet, të tilla si gjatë marrëdhënieve seksuale. Një grua mund të ndihen si në prani të pushimit të një trupi të huaj në vaginë. Për kist qëndrueshmëri mund të jetë e butë dhe tuhoэlastychnoy. Nëse qelbëzim kist, atëherë ka gra të bardha dhe simptoma të tjera të inflamacionit në trup.

  • Gjëndër Së katërti, vula rreth vaginës ose brenda bartolynovoy të përflakur (bartolynytom). Kjo sëmundje shkakton streptokok, gonococci, Trichomonas, Stafilokoket. Bartolini lokalizuar zakonisht pranë cik Labia dhe pjesën e poshtme të vaginës (të ulët të tretë).
    Kur inflamacion bartolynovoy gjëndër gypit vulosi; si rezultat i përmbajtjes së tij akumulon dhe shtrihet gjëndër. Nuk mund të jetë një proces i acarohet. Bartolini ndodh kur mospërmbushja higjienën intime, infeksionet gjenitale, imunitet të ulët dhe shkelje në procesin e pastrimit të trupit.

  • Përveç kësaj, vula mund të jetë papilomat, granuloma, atheroma.


  • Pa marrë parasysh se çfarë arsye i dha vulën rritje pa u konsultuar me një mjek është e nevojshme.