Uretrës në gratë

Uretrës, uretrës ose ndryshe, eshte organ i sistemit urinar, në formën e një tubi përmes të cilave është e urinës excreted nga fshikëzës jashtë.
Gjatësia e uretrës të grave është dukshëm më pak se meshkujt. Uretrës femër ka një diametër prej deri në gjashtë centimetra të gjata dhe katër centimetra.

Ku është uretrës në gratë dhe strukturën e saj


Në fshikëz vendosur brenda hapjes së uretrës. Më tej, kanali kalon nëpër diafragmë urogjenital dhe përfundon hapje jashtë në prag të vaginës që ka një formë të rrumbullakuar dhe është e rrethuar nga skajet ngurta valykoobraznыmy. Sipërfaqja e pasme është i lidhur me murin e uretrës dhe vagina është paralel me të.

Hapja e jashtme e uretrës ngushtuar, dhe të brendshme - në të kundërtën, u zgjerua formularin liykopodibnoyi. E gjithë gjatësia e uretrës janë okolouretralnыe gjëndra prodhojë mukozë.
Urethral muskul unazor përputhet dy: të brendshëm dhe të jashtëm, detyra e të cilit është për të mbajtur urinë.
Uretrës rrethuar nga indit lidhës, e cila ka një densitet të ndryshme në pjesë të ndryshme të trupit. Muri i uretrës përfaqësuara mukozës dhe muskujve. Membrane mukozës mbulon disa shtresa të epiteliale dhe membranës së muskujve perbehet nga fibra elastike dhe shtresa e jashtme e muskujve të butë rrethore.

Microflora e uretrës të grave


Në një të rritur të shëndetshëm femër microflora uretrës përbëhet kryesisht nga lactobacilli dhe saprofite dhe epidermik staphylococci. Në uretrës femërore mund të jetë bifidobacteria pranishëm (10%) dhe peptostreptokokki (5%). Ky grup quhet florën microbial Doderleyna.
Varësisht nga mosha e Urethral femër indekseve normë microflora ndryshojë.

Sëmundjet e uretrës të grave


Sëmundjet e uretrës të grave mund të jenë të lidhura:

  • Në anomalitë uretrës: asnjë mur mbrapa (hypospadias), nuk ka mur para (epispadias). Ata trajtohen vetëm me kirurgji plastike.

  • Në procesin e inflamacionit ne kanalin. Inflamacion të uretrës është quajtur uretritin ndryshe në gratë dhe manifestohet siklet, ndjesi djegie në uretrës dhe rizyamy. Në mënyrë tipike, uretriti, zhvillohet në formën akute, e kombinuar me endotservitsitom dhe kulpitom. Kjo sëmundje është trajtuar me antibiotikë dhe kimioterapi dhe infuzion e zgjidhjeve mjekësore të uretrës.

  • Me humbjen e uretrës, e cila është zgjatje i kanalit të mukozës të jashtëm. Në gratë, sëmundja është më e zakonshme në të moshuarit dhe mund të kombinohet me lëshim të vaginës. Kjo është për shkak të dëmtimit në ditën e legenit dhe perineal gjatë punës zgjatur fizike, operacionet rodorazreshayuschih, të punës të zgjatur, kollë kronike, tension kapsllëk. Me mure të rëndësishme humbje kanal për trajtimin e kësaj sëmundjeje përdoren prerje rrethore kishte mur uretral.

  • Që polyps - formacione të vogla tumor trajtohen, zakonisht me metoda kirurgjike.

  • Me fybromamy, anhyomamy, fibroids.

  • Me kandylomamy theksoi se zakonisht ndikojnë në hapjen e jashtme e uretrës dhe po ashtu hequr kirurgjike.

  • Me cysts kanal, të cilat janë gjëndra lëngun e mbushur që janë afër uretrës jashtëm, dhe duken si zgjatje e murit mëparshëm vaginale. Ndonjëherë këto cysts qelbëzim dhe shkaktojnë dhimbje dhe ethe. Trajtuar këtë lloj kist me heqjen e tyre nën anestezi lokale.