Gratë Ureplazma - shkaqet

Ureaplasmas është një mikroorganizëm që shkakton zhvillimin e sëmundjeve të tilla si ureaplasmosis.
Disa ekspertë ia atribuojnë të ureaplasmosis infeksioneve gjenitale, si patogjene e saj jetojnë në traktin gjenital dhe transmetohet një personi tjetër nëpërmjet kontaktit seksual; Të tjerët janë të prirur të besojnë se Ureaplasma - ajo patogjen mikroorganizëm, që nga roli i saj në duke shkaktuar inflamacion mjaft i paqartë.
Ka 5 subspecies ureaplasmas. Shkaku i ureaplasmosis mund të jetë vetëm Ureaplasma urealytykum.

Besohet se Ureaplasma ka një rol në lindjen abort dhe e parakohshme.

Shkaqet gratë ureaplasmas


Shkaku kryesor i femrave ureaplasmas kanë transmetimit seksual (gojë-gjenitale). Probabiliteti që pas një infeksion seksual do të varet se sa të fortë trupi i femrës ka imunitet.
Nuk është gjithashtu një mënyrë familje e infeksionit - kur vizitojnë vendet publike të tilla si dhomë me diell, sauna, dush, tualet, duke e higjienës personale të njerëzve të tjerë. Por në këtë mënyrë ndotje nuk ka gjasa, edhe pse krejtësisht të përjashtuar kjo mundësi nuk duhet të jetë.

Pas grua Ureaplasma merr në trup, ajo në mënyrë të sigurtë mund të bashkëjetojnë në të së bashku me florë normale, pa shkaktuar sëmundje. Për këtë arsye, shumë ekspertë dhe të kryejë atë për të infeksioneve oportune. Ajo mund të bëhet e rrezikshme në bazë të faktorëve të caktuar që intensifikohet riprodhimin e saj të shpejtë. Zbulimi i ureaplasma në florës e grave nuk është një arsye për të trajtuar atë, edhe pse shumë gjinekologë janë duke u përpjekur të gjatë dhe nuk është gjithmonë efektive për ta bërë këtë.
Një grua mund të jetë ureaplasmas bartës për vite dhe ende nuk e madje dyshojnë atë. Por edhe në një Ureaplasma inaktive shtetëror mund të transmetohet seksualisht. Në trupin e njeriut, i cili kontraktuar, ajo mund të provokojë sëmundje.

Arsyeja kryesore që kontribuon në ureaplasmosis Shfaqja është drejtat të ulët imunitetit. Jepni kontributin tuaj për këtë, dhe, për këtë arsye, të rritur riprodhim ureaplasma mund të keni sëmundje lëvizur kohët e fundit, zakone të këqija, ekspozimi rrezatimi, të ushqyerit e dobët, çrregullime nervore, kushtet e varfra të jetesës, përdorimi i hormoneve dhe antibiotikëve.

Ureaplasma dhe Shtatzënia


Gjatë mbrojtjen e shtatzënisë trupi i femrës është ulur gjithashtu. Për shkak të këtij infeksioni latent, duke përfshirë Ureaplasma mund të hyni në një gjendje aktive dhe negativisht ndikojnë në shtatzënisë dhe shëndetin e fetusit.

Për këtë arsye, gjinekologët rekomandojnë që gratë që planifikojnë shtatzëni që do të shfaqen për infeksione që janë të fshehura kurs (ureaplasmosis, mycoplasmosis, candidiasis, Klamidia, herpes gjenital).

Trajtimi dhe parandalimi ureaplasmosis


Trajtimi i sëmundjes duhet të iniciohet menjëherë pas zbulimin e saj. Për më tepër, trajtimi duhet të bëhet të dy partnerët. Trajtimi ureaplasmosis është duke marrë medikamente të caktuara, dietë të veçantë dhe përmbajtje seksuale. Për më tepër, efektiviteti i saj varet nga aderimin nga pacientët e të gjitha emërimet mjekësore.

Për të shmangur goditur ureaplasma trupit, ju duhet të heqë dorë nga metodat e përzier dhe përdorimit pengesë të kontracepsionit. Çdo gjashtë muaj, një grua duhet të vizitoni gjinekologun e saj.