Ureaplasma parvum - trajtim

Deri më sot, nuk ka konsensus se si e rrezikshme dhe sa e madhe dëm Ureaplasma parvum sjell në trupin e njeriut.
Në sasi të vogla ureaplasma mund të gjendet në gratë plotësisht të shëndetshme dhe, sipas shkencëtarëve, ky kusht nuk kërkon terapi të drogës. Por disa studiues, nga ana tjetër, thonë se organizmi që shkakton lezione gjenitale në asnjë rrethanë. Në lidhje me këtë ndarje të opinionit, ka dy regimens trajtimit ureaplasma parvum:

 • siç është mikroorganizmave oportune, parvum trajtimi ureaplasma në këtë rast për qëllim ndalimin e ndotjes patogjen dhe të reduktuar organet gjenitale të tyre;

 • shkatërrimi i plotë i patogjen.


 • Ureaplasma parvum - duhet të trajtohet?


  Mundohuni të kuptoni për të trajtuar ureaplasma parvum në qoftë se nuk ka manifestime klinike dhe asgjë nuk duket të shqetësojë se rezultatet zhgënjyese të testit.
  Patjetër duhet. Edhe në qoftë se ju nuk ndiheni shenjat e infeksionit, ajo është në çdo rast nuk e pakëson seriozitetin e sëmundjes. Për shkak të organizmit për shkak të mungesës së aftësisë për të mbështetur në mënyrë të pavarur vetë substanca e nevojshme për jetën, një parazit brenda qelizave dhe membrana qelizore është e mbrojtur nga ekspozimi ndaj faktorëve të mjedisit. Është e vështirë për të luftuar kundër parvum ureaplasma dhe trajtimin e sëmundjes, sepse jo çdo antibiotik në gjendje të depërtojnë në qelizat dhe rrjedhimisht marrin proces kronike me të gjitha pasojat e saj.

  Trajtimi ureaplasma parvum është veçanërisht e rëndësishme gjatë shtatzënisë. Pas të gjitha, si çdo ureaplasmosis infeksionit nuk mund të parandalojë ndodhjen e shtatzënisë dhe të shkaktojë abort, por edhe të dëmtojë në mënyrë të konsiderueshme fëmijën, shkaktojnë paaftësi.
  Ndoshta, pas lartpërmendur kanë lënë asnjë dyshim të trajtohet parvum ureaplasma, ju vetëm të gjetur se si.

  Ureaplasma parvum - mjete Trajtimi popullore


  Sigurisht, ka mënyra për të trajtuar ureaplasma mjete popullore parvum. Me asete jo-drogës është e mundur që të përdorin të ashtuquajturën fytobyotykov - substanca bimore që kanë veti antibacterial. Këto përfshijnë ekstrakt hudhër (ju vetëm mund të hani një karafil pak në ditë), të ngushtë-ekstrakt të Echinacea. Është gjithashtu e mundur që të përdorin dhe fytosredstv të tjera, për shembull, të marrë në infuzion e buds thupër herbs tufë. Edhe pse efektiviteti i këtyre trajtimeve nuk është provuar, se ata nuk do të të bëjë dëm.

  Për douching higjienës dhe përdorimit infuzion jashtëm të leh lisi dhe malore mitrës. Por në çdo rast douching nuk duhet të bëhet një zakon dhe shpesh përdoret, pasi kjo mund të ndihmojë "laj" mikroorganizmave të dobishme të përfshira në formimin e biocenosis normale vaginale.
  Mjekim
  Pra, e konsiderojnë hapa trajtojnë parvum ureaplasma, përkatësisht fazën e parë të trajtimit - është terapia me antibiotikë. Në mesin e antibiotikëve për të luftuar ureaplasma parvum përdorni në vijim:


 • tetracycline;

 • doxycycline;

 • ofloxacin;

 • azithromycin;

 • Clarithromycin.


 • Ky trajtim ureaplasma parvum duhet të përbëhet nga të paktën 7-10 ditë.
  Përveç kësaj, për të parandaluar candidiasis vaginale është e rekomanduar antifungals Fluconazole ose të ngjashme (një herë nga 50 mg çdo ditë të tjera për 10 ditë).
  Për trajtim aktuale përdorur aplikimin vaginale e formës erythromycin vaj, gjithashtu brenda 10 ditëve.
  Faza e dytë e rëndësishme - restaurimin e microflora vaginale dhe zgjidhjen e dobishme Lacto - dhe bifidobacteria dhe bacilet acidophilic dhe thermophilic. Përdoret për këtë qëllim, si suppositories vaginale Hynolakt, Hynolatsyn. Për microflora shëndetshme parandalon kolonizimin e baktereve patogjene.

  Parvum Ureaplasma dhe Shtatzënia


  Trajtimi ureaplasma parvum gjatë shtatzënisë - kjo është sfidant. Dhe të gjithë për shkak se shumica e barnave për të trajtuar ureaplasma parvum ose absolutisht kundërindikuar në gratë shtatzëna ose efektet e tyre mbi fetusin nuk janë të njohura. Relativisht të sigurt për t'u përdorur janë eritromicin dhe Spiramycin.
  Siç e dini, për dyshim rrezikun e fshehtë e këtij organizmi nuk është e nevojshme, për shkak se çështja se si të trajtojnë ureaplasma parvum mirë e majta në të një specialist i kualifikuar. Për diagnozën e duhur dhe trajtimin jo vetëm që do të shpëtojë shtatzënisë dhe një arush të shëndetshme fëmijë, por gjithashtu parandalon zhvillimin e lindjes sepsë ureaplasma, me pasojat e mundshme fatale.