Transpozimi i uretrës

Transpozimi i uretrës - një operacion Urological kryer me qëllim të ngritjes së uretrës në 1-15 cm mbi hyrje të vaginës.

Transpozimi i uretrës - tregues përNuk është një kategori e grave që qëllimisht refuzojnë jetën seksuale, për shkak të përkeqësimit të vazhdueshëm të cystitis që lind pas seksit. Shkaku më i zakonshëm është inflamacion i microflora patogjen, që hyn në thellësi të vaginës në fshikëz gjatë raportit seksual. Kjo situatë është për shkak të çrregullimeve anatomike: uretrës ulët lokacionit apo lëvizjen e saj të tepërta.

Në këtë aspekt, i vetmi vendim të drejtë sot se fuqia për të privojë një grua nga postkoytalnoho kronike cystitis - një uretrës transpozitave. Transpozimi Operacioni i uretrës të grave po zhvendoset hapjen e jashtme të uretrës disa sipër. Në të njëjtën kohë, ndërsa lëviz është e lehtë që shtrihen muret e saj dhe si pasojë - uljen lumen urethral dhe lëvizshmërinë.

Kushtet e procedurës

Transpozimi i uretrës në një ambulatore gratë, të paktën në spital, në varësi të anestezi të zgjedhur (mund të përdoret anestezi lokale ose kurrizore dhe anestezi të përgjithshme).

Për specialist me përvojë ky operacion paraqet asnjë vështirësi. Periudha e rehabilitimit zgjat rreth një muaj, tani është e rekomandueshme që të refuzojë jetën seksuale në një plagë të mirë-menaxhuar kirurgjikale shëruar.
Mos harroni se ky operacion transpozimi uretral dhe kjo është e kundërindikuar në rastet e mëposhtme:

  • inflamacion akut i traktit urinar apo vaginë;

  • transaksion të padëshirueshme në gratë nulliparous;

  • menstruale gjakderdhje, dhe pak ditë para dhe pas.  • Nëse bëhet si duhet transpozuar uretrës ndihmon një herë dhe të harrojmë për problemet e fshikëzës dhe të mos kini frikë për të udhëhequr një jetë aktive seksuale.