Treponema pallidum - ajo

Në mesin e patogjeneve dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë vdekjeprurëse. Për shembull, pallidum Treponema duhet të dini se ajo është bakter shumë e rrezikshme. Ajo është shumë e lëvizshme, hyn në trupin e njeriut shpejt, dhe të njëjtën normë shumëfishon atë dhe e goditi organet e brendshme. Mjekësia ka kohë që janë përfshirë në studimin e tij. Është e njohur se zbehtë Treponema - agjent shkaktar të sifilisit.

Antitrupat për treponeme


Treponemy përqëndrohet në mukozës. Easily transmetuar jo vetëm nëpërmjet kontaktit seksual, por në jetën e përditshme, nëpër enët dhe peshqir. Edhe më keq se atë imunitet ndaj këtyre baktereve trupi nuk prodhon, dhe madje edhe pas shërim të plotë është një rrezik i ri-infektimit.

Shumica e njerëzve të infektuar me sifilis, gjakut ka antitrupa të Treponema pallidum. Në sifilizi parësor dhe dytësor - në 88% dhe 76% të pacientëve. Pacientët e mbetura nuk ishin në gjendje për të zbuluar, ose ata mund të jenë plotësisht mungon. Për shembull, klasa e antitrupave LGM nuk është në trupin e pacientëve të trajtuar në të kaluarën. Por mos gabim mungesën e antitrupave në gjak nuk provon trajtim adekuat. Në fund të fundit, faza latente e antitrupave sifilizit treponeme gjithashtu në gjendje për të zbuluar vetëm 20% të rasteve.

Simptomet e Treponema pallidum infeksion


Fakti që trupi është simptoma zbehtë Treponema sugjerojnë veten. Varësisht nga faza e sëmundjes, është duke ndjekur karakteristikat.
Faza I:

 • ulceration e dhimbshme e shankri në gojë, penis ose rektumit;

 • duke rritur nyjet limfatike lokale;

 • vetë-shëruese ulcerat 3-6 javë.


 • Faza II:

 • simetrik zbehtë skuqje frëngjyzak në trup;

 • dhimbje koke, gjendje e sëmurë, ethe;

 • rritje e nyjeve limfatike;

 • Në raste të rralla, një pacient mund të bien flokët dhe mund të shkaktojë lythat gjera në organet gjenitale.


 • Faza e parë dhe të dytë, kur gjaku lehtë njohin treponeme antitrupa pallidum, trajtim pozitiv efekt të plotë, duke përfshirë antibiotikët, ndihmesa, fizioterapi dhe produkteve jetëdhënës. Nëse ju nuk shkoni te mjeku, pastaj disa vjet më vonë vjen në fazën e tretë të sëmundjes.
  Faza III - Ky sistem nervor, palcës kurrizore dhe trurit, kockat dhe organet e brendshme.