Infeksion Pishtari

Sëmundjet përfshirë infeksionet pishtari grup koduar me emrin e saj në formë latine: pishtari, ku T - toxoplasmosis, R - Rubeola, C - infeksion citomegalovirusit, H - virus herpes simplex, O - infeksione të tjera. Por në praktikë, infeksionet e grupit pishtari përfshin vetëm katër prej këtyre sëmundjeve.
Çështja e pranisë së këtyre sëmundjeve në femra bëhet e rëndësishme kur çifti shënuar varfëri të zgjatur, abort shpeshta, vdekjen e fetusit, Keqformimet e lindura të fetusit, e cila provokoi infeksion pishtari. Megjithatë, simptomat e tjera të sëmundjes mund të mungojnë, dhe nëna e tij - bartës i pishtar-infeksionit.

Në raste të tilla, mjeku mund të urdhërojë një test të gjakut për pishtar-infeksionit për diagnostikimin dhe trajtimin e tyre. Më rrallë, infeksioni ndodh gjatë shtatzënisë, veçanërisht infeksion të rrezikshme për fetusin gjatë 12 javëve të para, si ajo shkakton keqformime të rënda ose vdekje e fetusit.

Çfarë është në infeksionet pishtari?


Një nga infeksionet më të zakonshme është pishtari toxoplasmosis - një infeksion bakterial, i cili një person infektohet nga kafshët shtëpiake. Sëmundja është asimptomatike, duke lënë një imunitet të fortë, por infeksioni gjatë shtatzënisë mund të jetë keqformime të rënda SNQ dhe vdekje fetale.

Rubeola është zakonisht një fëmijë të sëmurë. Ajo transmetohet nga pikat ajrore, manifestohet me ethe, eruptions lëkurës rozë në të gjithë trupin, rrallë shkakton komplikime. Megjithatë, infeksioni gjatë shtatzënisë në tremujorin e parë është një tregues për ndërprerjen e saj për shkak të defekteve të rënda, të cilat janë shkaktuar nga një virus, tremujorin pasojat dytë dhe të tretë të rënda për të fetusit janë më pak të zakonshme.
Cytomegalovirus mund të transmetohet edhe seksualisht dhe gjatë ushqyerjes me gji nga nëna tek fëmija. Shpesh sëmundja është asimptomatike. Por nëse infeksioni ndodh gjatë shtatzënisë, ajo çon në infeksion intrauterine, dëmtimit të trurit në zhvillimin e hydrocephalus, sëmundje të mëlçisë, veshkave, zemrës, mushkërive, dhe madje edhe vdekjen e fetusit.

Virusi herpes simplex person i infektuar ishte një fëmijë, Herpesi gjenital mund të transmetohet me anë të jetës seksuale dhe të jenë në qelizat e njeriut, aktyvyzyruyus në imunitet të ulët. Kur shtatzënia është e rrallë mund të shkaktojë keqformime fetale. Shpesh fëmija është i infektuar me një virus gjatë lindjes.

Si për të dhuruar analizë infeksion pishtari?


Nëse mjeku përshkruan shqyrtimit pishtar-infeksionit, një grua duhet të kuptojnë se çfarë është ajo. Për diagnozën e infeksioneve pishtarit të kalojnë një test të gjakut. Analiza Sam është i bazuar në përcaktimin e nivelit të titri antitrupave të imunoglobulinave M, e cila shfaqet në fazën akute të sëmundjes.

Më pak përdoret zakonisht test të gjakut për infeksion me përcaktimin TORCH titri i imunoglobulinave G, i cili tregon sëmundje transferuar më parë.

  • Në mungesë të imunoglobulinave gjakut M dhe infeksioneve G humbur.

  • Në qoftë se vetëm imunoglobulina G shuarja ndodh pas sëmundjes.

  • Nëse nivelet titre lartë imunoglobulina M dhe G të ulët - është infeksion infeksion primar.

  • Nëse titri anasjelltas lartë G dhe N ulët - një infeksion vazhdueshme.


  • Vetëm pas algoritma Diagnoza përcaktojë pishtar-trajtimin e infeksioneve titri.

    Infeksioni Trajtimi Pishtari


    Trajtimi varet se çfarë lloji i infeksionit gjetur në gratë. Për trajtimin e toxoplasmosis përdorur derivatet Spiramycin me antibiotikë ose macrolides. Për të shtypur virusin mund të përshkruajnë barna antivirale, duke reduktuar aktivitetin e tyre. Në terapi të veçantë për trajtimin e përdorur drogë që rrisin sistemin imunitar.