Thermography

Thermography është një metodë e hulumtimeve mjekësore, parimi i veprimit është i bazuar në transformimin e rrezatimit infra të kuqe trupit të njeriut në një impuls elektronik. Ekran fundit tregon trupin aparat Video pranimit ose të gjithë trupin. Në varësi të pajisjeve të termograme mund të jetë me ngjyrë ose të zezë dhe të bardhë.

Si decrypted rezultatet e thermography infra të kuqe?


Hije të ndryshme dhe ngjyra që shfaqen në pajisjen monitoruar, që korrespondon me temperatura të ndryshme. Për shembull, në tonet blu pikturuar të ashtuquajturin "trupin e ftohtë", dhe zonat me temperatura të larta janë shënuar në ngjyrë të verdhë, të kuqe, të gjelbër dhe të bardhë. Nëse termograma bërë në të zezë dhe të bardhë, hije të errët ngjyra, më të ulët temperaturën e kësaj zone, dhe anasjelltas.


Sa është thermography mjekësore?


Nga fushat e trupit që duhet të hetohen, mjeku vendos një pjatë ose fletë metalike shtresë të veçantë e brendshme ka një kristale specifike të lëngshme. Ky i fundit të ketë aftësinë për të ndryshuar ngjyrën në varësi të luhatjeve të vogla të temperaturës. Pasi rrezatimi infra të kuqe fillon të ndikojë në kristal, imazhi është transmetuar në monitor. Pastaj krahasimi i performancës ngjyra me shkallë të temperaturës elektronike.

Pse thermography është përdorur në mjekësinë?


Në mënyrë tipike, mjekët janë kthyer në këtë lloj të kërkimit në dyshim praninë e qarkullimit të pamjaftueshëm të gjakut. Veçanërisht thermography relevante të gjirit, e cila ju lejon për të zbuluar ndonjë inflamacion i gjirit apo praninë e tumoreve fazat e hershme të kancerit dhe patologjive të tjera. Kjo e bën metodë shumë më efektive se sa, për shembull, mamografia gjirit. Shumë informative dhe thermography tiroide ndihmon në identifikimin e ndonjë proceset patologjike që ndodhin në këtë pjesë të trupit. Në çdo rast, të gjitha rezultatet e arritura në këtë studim duhet të konfirmohet në anketimet dhe analizat e tjera.


Rrezik për të bërë thermography kompjuter?


Kjo metodë është plotësisht i sigurt dhe nuk do të shkaktojë ndonjë siklet apo dhimbje. Metoda e thermography është një mënyrë për diagnostikimin e sëmundjeve të ndryshme dhe gjendjen jonormale të trupit. Ajo është përdorur edhe për parandalimin e kancerit, gjurmimi rrjedhën e sëmundjes dhe efektivitetin e trajtimit të aplikuar. Kështu gruaja ai mund të jetë e dobishme për kontrollimin e gjirit. Thermography mund të arrijë fazat e hershme të inflamacionit, tumoreve apo sëmundjeve të enëve të gjakut.