Urethral ngushtim

Urethral ngushtim anatomike përfaqëson një ndryshim në lumenin e uretrës, vërehet ngushtim. Gratë ngushtim të uretrës - është më e rrallë. Që nga uretrës është rregulluar më e lehtë, se sa burrat.

Shkaqet dhe simptomat e uretral ngushtim


Ndër shkaqet e uretral ngushtim janë si më poshtë:

 • Cystitis kronike përsëritura dhe uretriti. Inflamacion zgjatur çon në formimin e indit lidhor dhe mbështjelljes cila ngushtuar lumen.

 • Mukoza lëndimit gjatë procedurave mjekësore.

 • Ngushtim post-traumatik urethral që rezulton nga dëmtimi në uretrës për lëndimet e perineum.

 • Sëmundjet për të cilat furnizimi adekuat i gjakut është ndërprerë uretrës. Ajo atherosclerosis, vasculitis dhe të tjerët.

 • Tumoret që compress uretrës ose rritjen e pastrimit të saj.


 • Simptomet e uretral ngushtim mjaft specifike. Gjëja kryesore - është urinim të vështirë. Kjo duhet të natuzhytsya, shtrihet muskujt e barkut. Dhe kjo qëndron vetëm një rrjedhë e hollë e urinës. Në raste të avancuara qëndron rënie nga rënie. Për shkak të ngushtimit të fshikëzës nuk lirohet plotësisht. Prandaj, nuk është një ndjenjë e zbrazjes jo të plotë dhe dhimbje. Urina mund rrjedhje dhe nganjëherë mund të zhvillohet urinim i pavullnetshëm.

  Për të diagnostikuar sëmundjet metodë uretrohrafyy variacione të përhapura të ndryshme.

  Urethral ngushtim - çfarë të bëni?


  Terapi konservative mjekësore me kufizimet pafuqishme. Prandaj, përdorur për kirurgji. Metodat kryesore të trajtimit të uretral ngushtim janë:

 • Uretrës Bouginage. Gjatë procedurës futur në buzhi, gradualisht duke rritur diametrin e tyre. Kështu, lumen e uretrës gradualisht zgjeruar.

 • Kirurgji të hapur për uretral ngushtim në të cilën bëjnë rindërtimin plastike.

 • Autopsi e mbështjelljes nën kontrollin endoscopic.

 • Vendosja stent veçantë. Në vendin e shtrëngim futur "pranverë", i cili mbështet uretrës kërkuar pastrimin.

 • Trajtimi endoskopike e lazer urethral ngushtim, e cila merr në rritje prevalencë. Kjo metodë është e karakterizuar nga një efekt afatshkurtër në krahasim me metodat e mësipërme.


 • Operacioni për të eliminuar ngushtim të uretrës - është trajtimi kryesor efektive.
  Trajtimi i mjeteve juridike popullore urethral ngushtim nuk zbatohet për shkak të paaftësisë së saj. Këto metoda mund të hiqni inflamacion, por ngushtimi i vetë zhduket. Mjete Vetë popullore mund të çojë në ngushtimin progresiv të uretrës.