Infeksion Staph në gjinekologji - trajtim

Infeksionet streptokoksike janë një grup i madh të sëmundjeve të shkaktuara nga staphylococci patogjenike. Këto organizma janë kudo, veçanërisht që nga infeksioni streptokoksike nuk është përjashtim në gjinekologji.
Infeksion Metodat
Në mënyrë tipike, burimi i të gjitha infeksioneve staph janë njerëz të infektuar. Shpesh, Staphylococcus me mikrobet patogjene të tilla si gonokoku, klamidia, tricomonas, hyn traktit urinar dhe marrëdhënie seksuale gjatë manipulimit të thjeshtë të natyrës gjinekologjike.

Shkaqet
Infeksion Staph është rreth 8-10% e të gjitha sëmundjeve në gjinekologji. Shfaqja e saj shpesh kontribuon në një numër të madh faktorësh. Kryesore është që të reduktojë mbrojtjen imunitar të trupit të femrës, si rezultat i rëndim të sëmundjeve kronike ekzistuese. Shpesh zhvillimi i infeksioneve streptokoksike gjinekologjike rezultojnë nga ndryshimet në aciditetit të traktit gjenital.
Shenja
Periudha e inkubacionit Staphylococcus aureus, e cila është shkaku i të gjitha infeksioneve gjinekologjike Staph është 6-10 ditë. Kjo është arsyeja pse infeksioni nuk është menjëherë e dukshme. Simptomet e infeksionit staph gjinekologjike është i vogël. Kryesore janë:


 • kruhet;

 • dhimbje;

 • dysuria;

 • djegur.


 • Diagnostics
  Për diferencimin e bakterofagut streptokoksike në gjinekologji lloje të ndryshme të hulumtimit. Kërkimi bazë është një laborator, ku një grua ka marrë materialin bakteriale, mbjellë në një media të përgatitur paraprakisht lëndë ushqyese.
  Trajtim
  Trajtimi i çdo lloj të infeksioneve streptokoksike kushtoj vëmendje të veçantë, sidomos në gjinekologji. Sot prodhuar një gamë të gjerë i antibiotikëve mund të merren me këtë mikroorganizëm sukses. Gjëja kryesore nuk është që të fillojë ndjeshmëri antibiotik për zbulimin e mikroorganizmave dhe kjo nuk ndalet menjëherë pas simptomat e tërheqjes, kur trajtimi është ende për t'u përfunduar.