Stresi mosmbajtjeje urinar

Një shumë e grave, madje edhe në një moshë të re të vuajnë nga mosmbajtjeje urinar. Rrjedhje mund të ndodhë gjatë kollitjes, ngritje peshat dhe muskujt e barkut të tensionit të ndryshme. Në këtë rast themi se një person ka mosmbajtjeje stresit. Shpesh gratë që vuajnë nga kjo sëmundje, nuk shkoni te mjeku, sepse ata besojnë se kjo është një pasojë e natyrshme e moshës së tyre.

Çka e shkakton këtë gjendje?
Shfaqja e stresit urinar të kontribuojë:


 • ruptures shumta gjatë lindjes së fëmijës;

 • kirurgji;

 • stresi të zgjatur fizike dhe ngritje;

 • mangësi estrogjenit në gratë e moshës.


 • Nga arsyet e mësipërme është lënia jashtë e uretrës dhe ndërprerë pronat e saj të mbajtur urinë. Prandaj, në stres të vogël dhe madje edhe të ndryshoni pozicionin ose ecje rrjedhjet qeshura. Ajo mund të jetë nga një pikë në një ml disa. Kjo gjendje quhet mosmbajtjeje stressornыm. Nga kjo ndërprerë rrjedhën normale të jetës, në raste të rënda, një grua ka për të qëndruar në shtëpi.

  Shumë besojnë se ajo është - një pasojë e moshës, dhe është e pamundur për të hequr qafe. Por trajtimi i stresit mosmbajtjeje urinar duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Për ta bërë këtë, vizitoni urohynekoloha. Në të vërtetë, në varësi të shkakut dhe varieteteve të Sëmundjet mënyra për të shpëtoj prej tij të ndryshme.


  Si për të trajtuar stresin mosmbajtjeje urinar?  Në raste të butë, kur rrjedhje ndodh herë pas here dhe në pjesë të vogla, duke përdorur ushtrime Kegel ndihmon për të trajnuar dhe për të forcuar muskujt. Është gjithashtu e dëshirueshme për të rregulluar stilin e jetës: të shmangur heqjen e peshave, të heqë dorë nga zakone të këqija dhe lëngjeve kufi.

  Stresi mosmbajtjeje urinar në gratë nganjëherë trajtohen terapi hormonale zëvendësuese. Sepse estrogjenit të ndikojë pozitivisht në shëndetin e jo vetëm organet seksuale, por edhe në uretrës. Në stresit kirurgji urinar të mesme dhe të rënda mosmbajtjeje është e vetmja mënyrë për të ndihmuar një grua të krijuar një jetë normale. Trajtimet moderne kirurgjikale butë se më parë dhe janë kryer nën anestezi lokale.