Vlera e LH dhe FSH - standarde

Kur rezultatet e analizave të hormoneve shumë gra të dëgjuar shprehjen: Ju ndryshim të vogël në raportin e LH dhe FSH. Mos kini frikë! Le të shqyrtojmë se çfarë kjo mund të thotë.
FSH normale vlera dhe LH - është zhvillimi i plotë dhe shëndet të mirë të të gjithë sistemit riprodhues. Nëse indekseve LH dhe FSH janë të ndryshme nga norma, ajo është konsideruar vlerë.
FSH dhe LH në gratë normale tregon dallimin në mes të një 2,15 herë. Ky raport i LH dhe FSH gjatë gjithë jetës mund të ndryshojnë. Varet luhatjet e tilla nga shumë faktorë dhe përshkruan periudha e mëvonshme të jetës:


 • Fëmijët e moshës.

 • Fillimi i ripening.

 • Mosha menopauza.


 • LH në raport FSH mund të sinjalizojë praninë e sëmundjeve të ndryshme - zakonisht në qoftë se LH mbi FSH.
  Mungesa e problemeve hormonale thotë se një test të gjakut në qoftë se ka një marrëdhënie normale midis këtyre dy komponentëve.

  Treguesit e FSH dhe LH - standarde


  Treguesit e FSH dhe LH matur në proporcion. Për përcaktimin dallimin në mes të këtyre dy hormoneve duhet të ndahet në LH FSH. Varësisht nga prania ose mungesa e pubertetit, shifrat janë mjaft të ndryshme:


 • Para pubertetit - 1: 1

 • Një vit pas fillimit të pjekjen - 15: 1

 • Dy vjet e lart, deri në menopauzë - 15.2.


 • Nëse diferenca është 25, thotë se gratë janë vërejtur devijim. Këto përfshijnë sëmundje të ndryshme të sistemit riprodhues dhe anomali në trup, të tilla si rritja e ulët. Është normale LH dhe FSH raport - një 15-2.
  Analiza mbi hormonet FSH dhe LH ciklit menstrual 3-7 ose 5-8 ditë. Është e rëndësishme që të pini ose hani ose pini duhan para dorëzimit të analizës.