Mbështjelljes në legen

Ngjitet Gratë në legen është aq e rëndë sa që edhe OBSH theksuar në një kategori të veçantë të sëmundjeve. Këto studime të kohëve të fundit mjekësore dhe sociologjike elokuente se mbështjelljes organet e legenit - një shkak i infertilitetit katër milionë çifte ruse.
Arsyet për formimin e mbështjelljes
Mbështjelljes në legen më shpesh dalin kundër sëmundjeve inflamatore të organeve të brendshme gjenitale. Por këto sëmundje mund të jenë të llojeve të ndryshme: gonorre, Sëmundje, Klamidia, Staphylococcus, Streptococcus ose Escherichia coli. Kur drejtimin formën kronike është shumë e vështirë për të trajtuar ato. Edhe shërim të plotë mund të ndikojë në ciklin menstrual, patologji nevыnashyvaemost fetusi (abortit humbura, fetale, zhvillim jonormal fetusit) dhe madje edhe sterilitet absolut. Nëse trajtimi është nisur menjëherë dhe saktë, spikes nuk mund të formohet. Megjithatë, "kurth" e sëmundjeve gjinekologjike në atë inflamacion nuk ka gjithmonë të bëjë veten të njohur, që rrjedhin ngadalë kronike. Nuk është një tjetër arsye. Kur simptomat stihanii akute shqetësojë gruaja ndalesa trajtim. Sëmundja kështu nuk zhduket, por "fshehur", duke provokuar procesi ngjitës kronike.

Luan një rol të rëndësishëm dhe statusin e sistemit imunitar të grave. Në qoftë se organi i reziston sëmundje dobët, rreziku i kronicitetit është rritur ndjeshëm. Sot, një në tri gra që i janë nënshtruar sëmundje inflamatore e pelvikut, e gjen veten në shenjat e mbështjelljes. Kështu, sëmundjet e shpeshta gjinekologjike mund t'i atribuohet prova rrethanore e mbështjelljes që kërkon trajtim të menjëhershëm.
Simptomat dhe trajtimi
Simptomet e mbështjelljes në legen të ndryshme. Një grua trupi i të cilit filloi të formojë adhesions, i shqetësuar në lidhje me dhimbje barku, kapsllëk, dobësi. Për shkak të ngjitet mes sythe zorrëve procesin e tretjes dhe të deformimit dhe ekseset Tubali make transplant një vezë pllenohet në mitër pamundur komplikuar. Proceset shpesh inflamatore që shkaktojnë adhesions, dhe nganjëherë bëhet pasojat e tyre, duke e bërë sëmundja një rreth vicioz.

Trajtimi moderne mjekësi e mbështjelljes legenit ka dy metoda: konservatore (komplekse) dhe kirurgjikale. Metoda e parë është e bazuar në efektet në bashkim drogë anti-inflamator dhe përdorimin e njëkohshëm të enzimë dhe drogë immunomodulatory për parandalimin e mbështjelljes që mund të lindin në të ardhmen.
Nëse ngjitet shprehur shumë, kirurgët përdorë ndërhyrjes. Operacioni është autopsi të mbështjelljes, ndonjëherë është e nevojshme për të kryer tubave plastike. Arritjet e mjekësisë moderne është laparoscopy - një mënyrë efektive dhe relativisht të sigurt. Por jo gjithmonë kirurgji është efektive në relapsing procesin inflamator. Për më tepër, laparoscopy jo çdo pacient është i përshtatshëm.

Për fat të keq, nuk ka asnjë mënyrë absolute duke u shpëtoj prej mbështjelljes. Çfarë më shumë të ngjitet, më ata janë në trupin e femrës, aq më e vështirë për të trajtuar. Megjithatë privojnë gratë nga dhimbje dhe manifestimeve të tjera të pakëndshme nga ky proces është e mundur. Jo dhimbje lodhur trupin efektivisht rikthen funksionin e prekur. Mjekët fuqimisht rekomandojnë që në shenjën e parë të mbështjelljes në legen menjëherë, pa vonesë vizitë nesër, i referohen specialistët.