Douching vaginë

Douching vagina - një procedurë për futjen e lëngjeve në vagjinë (zakonisht - janë zgjidhje të ndryshme të trajtimit) me qëllime higjienike dhe parandaluese. Kryesisht për këtë procedurë përdor leshi, më pak shiringë pa gjilpërë.

Pse gratë bëjnë douching vaginale?


Douching vaginale është shumë popullor në mesin e grave. Interneti është mbushur me një numër të pabesueshëm të artikujve të recetave, komente dhe rekomandime për douching, duke garantuar të zgjidhë të gjitha llojet e problemeve gjinekologji. Shumë besojnë se duke përdorur lavazheve vagjinore mund të arrihet:


 • parandalimin e shtatzanisë së paplanifikuar;

 • organet gjenitale efektive pastrimi;

 • të zvogëlojë rrezikun e infeksioneve kontraktuese të transmetueshme seksualisht.


 • Kjo nuk është e gjithë lista e sëmundjeve që gjoja mund të shërohet me këtë procedurë. Getting shpëtoj e erë dhe për të hequr gjakun e mbetur pas menstruacioneve gjithashtu përfshin një varg të "mrekullueshme" pronat douching.

  A është e lavazheve vagjinore dobishme vaginale?


  Gjinekologë nuk e rekomandojmë douching gra të shëndetshme. Vagina e gruas ka aftësinë për të pastruar veten, kështu që çdo ndërhyrje mund vetëm dëm. Për shembull, vetëm në qoftë se një grua tashmë ka ndonjë infeksion, douching përkeqësojnë situatën bakteret më tej zanisshy - mitrës, vezoret, tubat fallopiane. Gjithashtu, statistikat tregojnë se gratë shpesh douching vaginal, më shumë se të tjerët të prirur për këto çrregullime:


 • zona e legenit sëmundje inflamatore;

 • vaginosis bakteriale;

 • kruajtje, djegie vaginë;

 • Sëmundjet seksualisht të transmetueshme.


 • Ka një teori sipas të cilit douching vaginale mund të shkaktojë çrregullime të pjellorisë. Gjetur se gratë që rregullisht përdorin këtë procedurë më të vështirë për të mbetur shtatzënë, dhe rrit rrezikun e shtatzënisë ektopike.
  Në rast të ndonjë çrregullime të lidhura me gjinekologjisë, me anë të duhet të kontaktoni ekspertët. Spryntsyuvatysya është vetëm kur kjo procedurë që mjeku urdhëruar.